Lia Lucia Epure

Cotidianul „Ziua de Vest” se află în pragul falimentului după ce a reușit să strângă datorii la finanțe mai mari decât cifra de afaceri înregistrată anual. Conform datelor de la ANAF societatea Pleiada SA are datorii restante de 705763 lei, în condițiile în care cifra de afaceri pe anul 2012 este de 586303 lei. Ziarul „Ziua de Vest” apare într-un tiraj redus, se bănuiește că ar fi undeva la câteva sute de exemplare. De asemenea nimeni nu știe dacă mai apare zilnic sau e bisăptămânal.

Datoriile Pleiada SA au crescut de la an la an, în condițiile în care numărul de angajați a rămas la 13. Pe site-ul Finanțelor apar datorii mari și la CAS. Astfel Pleiada SA are 76999 lei datorii la CAS angajator și 21917 lei la CAS reținut de la angajați. Așa cum știm CAS neplătită câteva luni duce la pierderea asigurării medicale a angajatului.

Editorul ziarului „Ziua de vest”, Pleiada SA, figurează la ANAF în procedura de executare silită.

Problemele sunt vechi. În 2010 Finanțele au solicitat garanții pe bunuri mobiliare

Pleiada SA este listată în Arhiva Națională de Garanții Mobiliare cu suma de 174830 lei reprezentând titluri executorii emise de ANAF până  în data de 16 iunie 2010, cu scadență în 2015. Probabil și-a spus cuvântul și criza economică sau un management defectuos, cert e că din 2009 până în 2013 Lia Lucia Epure nu a redus numărul angajaților, în condițiile în care datoriile creșteau tot mai mult.

Reclamele fraților Cristescu zac pe site, iar angajații primesc salariul cu întârziere „când se poate

În campania electorală din 2012, Lia Lucia Epure a fost prezentă la mai multe acțiuni USL și și-a arătat susținerea pentru Nicolae Robu și Titu Bojin. Reclamele de la Bega Grup, care stau demult pe pagina web, nu au reușit să scoată „Ziua de Vest” din impas. Angajații și-au pierdut speranța și nu mai cred într-o revenire, fiindcă nu mai există o dată fixă la care primesc salariul.

În 15 septembrie 2013 Omul de afaceri Georgică Cornu a pus lacăt pe studioul de televiziune TVT 89. Aproximativ 30 de angajați au intrat atunci în șomaj. Sperăm ca „Ziua de Vest” să nu aibă aceeași soartă.

Pleiada SA datorii anaf 2014

Pleiada SA garantii la ANAF

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.