Start vot ! Timisorenii sunt invitati de catre edilul Timisoarei sa-si aleaga din nou, dupa modelul anului trecut, artistii care vor urca pe scena de ziua orasului, in 3 august.
Smiley, Vunk, Marius Moga, Alb-Negru, Alex Velea, Ami, Andreea Banica, Datina, Delia, DJ George & Lara, Grasu XXL, Hara, Ianna, Hot Chocolate, Liviu Hodor, Nico, Puya, Ruby, Sore si Whats Up sunt artistii care pot fi votati pe site-ul primariei www.primariatm.ro. Lista cuprinde doar artisti romani, suficienti de buni sa ofere satisfactie timisorenilor, conform declaratiilor primarului. „Atragatoarea" castigatoare de anul trecut, Inna, nu se regaseste pe lista artistilor supusi la vot. Municipalitatea nu a stabilit inca daca va fi ales unul, sau mai multi artisti, bugetul stabilit pentru intreaga manifestare fiind de 300.000 de lei.

Marcam ca zi a orasului, momentul intrarii primelor unitati ale armatei operative romane in Timisoara, la 3 august 1919 si instaurarea administratiei romanesti.
In toamna anului 1918, dupa infrangerea trupelor austro-ungare, Banatul a fost ocupat de trupele Antantei. In 14 noiembrie 1918, in Timisoara au intrat unitati militare sarbe, iar la inceputul lunii decembrie 1918 ele au fost urmate de cele franceze. In anul urmator, la Conferinta de Pace de la Paris, a inceput o dezbatere asupra apartenentei Banatului. Conferinta hotareste dezmembrarea teritorial-administrativa a Banatului istoric: doua treimi din teritoriu revine Romaniei si o treime Regatului Sarbo-Croato-Sloven. Zona revenita Romaniei cuprindea si orasul Timisoara.

Carmen Prota

Category: News & Politics
Uploaded by: SocialMedia9 .
Hosted:

Articolul precedentOptica Business Park – Complex de birouri clasa A, pe Calea Buziasului !
Articolul următorParc din centrul Timisoarei in stare deplorabila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.