Joi, 26 martie, între orele 9 – 16, Sala Consiliului din cadrul Primăriei Timișoara va găzdui cea de-a treia ediție a workshop-ului NeZeR, care are ca tematică renovarea clădirilor rezidențiale conform criteriului clădiri cu consum de energie aproape egal cu zero”. Proiectul este realizat de primăria municipiului Timișoara, în colaborare cu Institutul de Studii şi Proiectări Energetice Bucureşti .

Evenimentul face parte din proiectul „Promotion of smart and integrated NZEB renovation measures in the European renovation market  –NeZeR“, cofinanţat din programul Intelligent Energy Europe, fiind coordonat de Centrul de Cercetări Tehnice din Finlanda (VTT), ISPE, Primăria Municipiului Timişoara şi organizații din Olanda, Suedia şi Spania. Scopul proiectului este acela de a găsi și analiza soluții tehnice pentru renovarea clădirilor, pe baza capacităţii acestora de reducere a energiei utilizate, să identifice pe baza experienței ţărilor participante a barierele tehnice în implementarea acestui proiect, să elaboreze studii de fezabilitate şi planuri de acţiune naţionale pentru dezvoltarea NZEBR.

Acest workshop este concentrat pe prima etapă din elaborarea”Planului de acţiune privind renovarea NZEB pentru Timişoara” şi este dedicat membriilor clusterului NeZeR: asociaţii de locatari, companii de consultanţă, operatori ai sistemelor centralizate de alimentare cu căldură, antreprenori, agenţii imobiliare, asociaţii profesionale, universităţi şiautorităților publice locale. Clusterul NeZeR este o asociere voluntară a organizaţiilor (ONG-uri, IMM-uri, companii de consultanţă, asociaţii profesionale, autorităţi publice, universităţi, instituţii financiare, furnizori şi distribuitori de energie, etc) şi a experţilor care au ca punct comun interesul privind implementarea renovării NZEB şi dezvoltarea utilizării surselor regenerabile de energie în sectorul construcţiilor. Temele principale de discuţie ale acestui eveniment vor fi:

  • Proiectul NeZeR şi principalele activităţi pentru realizarea „Planului de acţiune privind renovarea NZEB pentru Timişoara” la care sunteţi aşteptaţi să participaţi ca membrii ai clusterului NeZeR;
  • Situaţia actuală a programului de renovare a cladirilor rezidenţiale din Timişoara;
  • Experienţa în pregătirea şi execuţia proiectelor de reabilitare termică a clădirilor rezidenţiale din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.