Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, Universitatea de Vest Timișoara, Institutul Intercultural Timișoara și Primăria Orașului Kikinda (Serbia), în calitate de parteneri ai proiectului “Patrimoniu viu – o resursă nelimitată pentru dezvoltarea turismului”, lansează cursul “Ghid turistic”, oferit gratuit ca activitate în cadrul proiectului.

„Cursul se adresează celor care doresc să se inițieze în aspecte legate de cultură și civilizație, folclor, istorie locală, geografia populației, comunicare interculturală etc”, anunță organizatorii.

Pe lângă noțiunile teoretice se vor prezenta aspecte de patrimoniu identificate în arealele studiate prin proiect: Recaș-Stanciova, Făget, Armeniș, Teregova, Dubova-Eșelnița din România și Kikinda-Uzdin din Serbia cât și rute turistice tematice din Banatul istoric.

Astfel, după lecțiile desfășurate, beneficiarii vor dobândi cunoștințele necesare pentru a putea îndruma și însoți turiștii români și străini, atât în Timișoara cât și în comunitățile studiate prin proiect, la fel de bine vor ști să le vorbească acestora despre istorie, cultură și civilizație, oameni și fapte, evenimente, etnii prezente în Banat, tradiții, obiceiuri și meșteșuguri, etc.

La finalul cursului, se vor acorda certificate de participare și recomandări în vederea colaborării cu agenții de turism sau alte instituții, funcție de interesul fiecărui participant.

Acesta se va desfășura pe durata a 5 zile, posibil într-o locație în afara Timișoarei, într-un ambient cu specific turistic, perioada estimativă fiind februarie-martie, în funcție de formarea grupei de cursanți. Mai mult, cheltuielie de transport, cazare și masă vor fi decontate prin proiect. 

Reamintim că Proiectul “Patrimoniu viu – o resursă nelimitată pentru dezvoltarea turismului” vizează valorizarea patrimoniului cultural şi natural ca resursă pentru turism în zona transfrontalieră, transformarea acestuia în produse turistice cât  și conştientizarea oamenilor din comunităţile investigate privind importanţa conservării şi promovării patrimoniului viu prin turism.

Sursa foto: telerama.fr

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.