În perioada 18 – 23 iulie a avut loc, la Piatra Neamț, cea de-a 23-a ediție a Olimpiadei de Informatică Central Europeană, la care au participat 12 țări, cu 52 de elevi.

Liceul Teoretic Grigore Moisil din Timișoara a fost reprezentat de elevul Vlad Rochian, din clasa a XI-a, care s-a clasat pe locul al 8-lea, obținând medalia de argint. Vlad Rochian a obținut de-a lungul anilor premii importante la competițiile la care a participat.

Primul concurs de informatică la care s-a înscris a fost în clasa a V-a, când a descoperit că poate să lucreze singur programe. Tot în clasa a V-a Vlad a fost singurul elev din școală care a reușit să obțină punctajul necesar pentru calificarea necesară olimpiadei naționale.

În urmă cu doi ani Vlad Rochian s-a clasat pe locul 4 la Olimpiada Națională de Informatică și a făcut parte din Lotul Național de Juniori al României în anul 2013.  La Turneul Internațional de Informatică din Shumen, Bulgaria a obținut o medalie de argint. Tot în anul 2013, Vlad a ocupat locul doi la Olimpiada Națională de matematică și a obținut medalia de aur.

Foto: www.hailaolimpiada.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.