La Timișoara au ajuns să se vândă vile la preț de apartament, arată o statistică a indicelui Imobiliare. Ro. În anul 2009, când a demarat programul „Prima casă”, în bugetul de 60.000 de euro se încadrau doar apartamentele din imobilele vechi. Acum, cu această sumă pot fi achiziționate vile nou-construite la marginea marilor orașe.

„În Moșnița Nouă, o unitate locativă tricamerală, de 90 de metri pătrați, este disponibilă spre vânzare în schimbul a 57.000 de euro.  Locuința a fost construită în 2014, pe un teren de 677 de metri pătrați. În Dumbrăvița, o locuință cu trei camere, de 84 de metri pătrați utili, aflată momentan în construcție, poate fi achiziționată cu 55.000 de euro. Casa este structurată pe parter și etaj, face parte dintr-un ansamblu de vile înșiruite și dispune de o curte proprie de 150 de metri pătrați”, spune Daniel Crainic, analist imobiliar.

Oferte similare pot fi găsite și în Giarmata sau Giroc. Primăria are în plan extinderea transportului local spre localitățile periurbane, ceea ce va influența prețul vilelor. Dacă aveți un buget de până la 60.000 euro și doriți să achiziționați un imobil, aveți de ales între un apartament în oraș sau o vilă în apropierea Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.