Robu si limba engleza

Minciunile din CV sunt la modă în rândul unor politicieni. Probabil, cea mai proastă și neinspirată minciună o găsim în CV-ul primarului Nicolae Robu. Edilul a trecut la aptitudini personale limba engleză și franceză. Cât de bine vorbește franceză nu știm, dar nivelul de cunoștințe de limba engleză l-am surprins, fără voia sa, în momentul acordării titlului de cetățean de onoare profesorului Stuart J. Brink.

Stuart J. Brink este o personalitate internațională în domeniul medicinei pediatrice, absolvent al Harvard Medical School și Doctor Honoris Causa al Universitații de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Stuart J. Brink a susținut medicii timișoreni prin prezența sa constantă, an de an, în Timișoara, începând cu anul 1995.

La acordarea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Timișoara, Nicolae Robu a reușit să reproducă câteva cuvinte în limba engleză, în șoaptă, pentru a nu fi auzit de către doi jurnaliști, care nu au fost invitați la eveniment.

La final, în momentul înmânării emblemei orașului, nu a știut să îi spună distinsului profesor ce reprezintă, rezumându-se la a-i ura “Congratulations for your CONSĂRȚ. Welcome Timișoara”, la cel care de 21 de ani vine în orașul nostru pentru a ajuta medicii timișoreni și copiii internați în spital.

Discursul penibil, în șoaptă, al primarului Nicolae Robu pentru Stuart J. Brink:

ROBU: “Thank you very much for your support for Timișoara for University Medicine Pharmacy and for… for your support. Congratulations for your CONSĂRȚ. Welcome Timișoara“.

Trebuie precizat că în cei 4 ani de mandat, Robu s-a întâlnit pe ascuns cu diplomați străini, presa nefiind invitată la aceste evenimente. De ce nu apelează la translator, nu știm. La fel, nu înțelegem de ce a fost nevoie de o minciună în CV. Ce știm este că dl primar reprezintă timișorenii, iar străinii care au contact cu dânsul pot da un nivel de “consărț” orașului care aspiră la titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Domnule Robu, pentrutimisoara.ro vă roagă să nu ne mai faceți de râs orașul. Mulțumim!

Materialul video cu momentul penibil:

CV Nicolae Robu – Primăria Timișoara

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.