Viceprimarul PNL al comunei timisene Sacalaz, Liviu Vasiu, a tinut sa-si prezinte pozitia in privinta dizolvarii consiliului local. Reamintim ca in cursul acestei luni Televiziunea Cetateanului a publicat un articol care prezinta o parte din povestea care se afla in spatele desfiintarii consiliului local sacalazean . In acest context,  Liviu Vasiu spune ca cel care ar fi declansat toate miscarile din administratia locala a comunei timisene ar fi Cosmin Buboi, actualul presedinte PDL Sacalaz si fost consilier PP-DD, din cadrul consiliului local. Vasiu a declarat ca, inca din perioada in care Cosmin Buboi facea parte din consiliul local, acesta ar fi incercat sa manipuleze situatia in favoarea sa si ca destramarea consiliului s-ar fi produs din dorinta acestuia de a controla consilierii locali ai Sacalazului.

–-yT9rVBfiI0Y

Potrivit viceprimarului national liberal, Liviu Vasiu, Cosmin Buboi, care in anul 2012 era unul dintre cei 3 consilieri PP-DD (dupa ce 12 ani a fost presedintele PDL Sacalaz) si facuse alianta cu PDL-ul,  a sustinut numirea unui viceprimar democrat-liberal, in schimbul numirii sale in functia de Presedinte al Comisiei Economice. Nematerializandu-se aceasta dorinta, Buboi ar fi incercat sa se apropie de PNL, propunand o alianta USL – PP-DD. Prin urmare, viceprimarul PDL numit initial, a fost schimbat cu national liberalul Nicu Viorel. Totusi, potrivit lui Vasiu, problemele ar fi inceput sa apara in momentul in care Nicu Viorel s-ar fi detasat de partidul din care facea parte, favorizand deciziile lui Cosmin Buboi. In aceste circumstante, national liberalul Liviu Vasiu recunoaste ca a fost acasa la Buboi cu Marian Vasile, despre care sustine ca nu a fost de acord cu miscarile din consiliul local. In acest context, Cosmin Buboi i-ar fi spus lui Liviu Vasiu, pe vremea cat inca era in PP-DD, ca il prefera pe Nicu Viorel in functia de viceprimar, intrucat el (Liviu Vasiu) nu ar avea ce sa-i ofere intr-o posibila colaborare. Asadar, in cele din urma, neintelegerile din cadrul organizatiei PNL Sacalaz, generate de lipsa de colaborare cu presedintele organizatiei PNL Sacalaz a lui Nicu Viorel, precum si  situatia tensionata din Consiliul Local au condus la numirea lui Liviu Vasiu in functia de viceprimar, insa cu anumite conditii, dupa cum relateaza liberalul.

Nicu Viorel, (care anul acesta a fost exclus din PNL datorita nerespectarii unei decizii a BPT al PNL Timis), a tinut sa sublinieze ca, in iunie 2012, national liberalii au semnat o intelegere conform careia se convenea sa nu se colaboreze cu PDL-ul. Liviu Vasiu recunoaste ca a semnat un astfel de act, insa sustine ca ar fi fost semnat inainte de constituirea consiliului local. In plus, el justifica alianta cu PDL-ul, in ciuda actului semnat, ca fiind  facuta in interesul cetatenilor din comuna Sacalaz si cu dorinta de a impune in cadrul prioritatilor din administratia  locala mai multe proiecte pe care organizatia PNL Sacalaz, precum si Liviu Vasiu in calitate de candidat si le-au asumat in campania electorala.

Asa cum rezulta dintr-un document pus la dispozitie de Nicu Viorel, o a doua  intelegere  a fost, totusi, semnata si dupa constituirea consiliului local, din anul 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.