Poliţiştii de frontieră din cadul I.T.P.F. Timişoara au depistat şi predat unei echipe operative din cadrul I.P.J. Timiş doi cetăţeni români care se sustrăgeau de la executarea pedepsei cu închisoarea pentru sâvârşirea unei infracţiuni de furt pe teritoriul României, respectiv sâvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii în Germania.

 În data de 05.04.2014, în jurul orelor 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat cetăţeanul român Narcis D., în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi.

Cu ocazia efectuării formalităţilor specifice, lucrătorii noştri au constatat că pe numele tânărului era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, ca urmare a săvârşirii infracţiuni de furt. Cel în cauză trebuia să execute o pedeapsă privativă de libertate de 1 an şi 3 luni cu închisoare.

Câteva ore mai târziu, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Petru D., în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza judeţului Timiş.

Cu ocazia efectuării formalităţilor specifice, lucrătorii noştri au constatat că pe numele bărbatului era emis un mandat de urmărire internaţională în vederea arestării şi predării către Germania pentru săvârşirea infractiunii contra proprietăţii.

Faţă de cei doi bărbaţi poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei, fiind predaţi unei echipe operative din cadrul I.P.J. Timiş, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.