Aproximativ 3.500 de pachete de ţigări de contrabandă au fost confiscate de poliţiştii de frontieră din Timiş. Trei bărbaţi încercau să le introducă ilegal în țară.

Acțiunile oamenilor legii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta împreună cu cei de la Poliţia de Frontieră Timiş au vizat combaterea contrabandei cu ţigări. Astfel, au fost observate cu aparatura de supraveghere a frontierei două persoane care au trecut pe jos frontiera verde în zona localităţii Livezile, având bagaje voluminoase în spate. Acestea erau aşteptate pe teritoriul României de un autoturism de teren.

Cei trei  bărbați au încărcat ţigările în maşină, după care au trecut frontiera din nou în Serbia, iar autovehiculul s-a deplasat înspre interiorul ţării. Imediat la faţa locului s-a deplasat un echipaj al Poliţiei de Frontieră, la vederea căruia şoferul a abandonat ţigările în vegetaţia din apropiere.

Poliţiştii de frontieră au găsit într-un canal de irigaţii, mai multe pachete de ţigări marca „LM”, „Pall Mall”, „Bond”, „Fast” şi „Monus”, din Serbia.

„Pe numele celui în cauză au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiuni de introducere sau scoatere din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal şi deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete”, precizează Mihaela Leş, purtător de cuvânt la Poliţia de Frontieră Timişoara.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat astăzi procurorilor cu propunerea de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.