Grecia, Spania, Italia, dar și destinații cum ar fi Iordania sau Malta sunt la mare căutare în perioada concediilor de vară. Ofertele variază între câteva sute și puțin peste 1.000 de euro pentru o săptămână petrecută departe de grijile familiale și de sarcinile de serviciu. Relaxarea și distracția sunt accesibile însă și celor care nu-și permit o vacanță în afara țării. Litoralul românesc, dar și cel de la vecinii bulgari așteaptă și acum turiști cu prețuri și servicii adaptate nevoilor și buzunarelor fiecăruia. Iar pentru cine vrea un bronz mai bun și de lungă durată, atunci o baie de soare la munte este soluția ideală. Despre destinațiile preferate de români în această vară, dar și despre cum se îmbină turismul cu actele caritabile a vorbit Gabriel Tudor cu specialistul în turism Alice Udrea.

alice udrea

” Există o mulțime de destinații frumoase, însă fiecare se potrivește unei anumite tipologii de turist sau unui anumit moment din viața sa. Astfel, Bulgaria și Turcia, cu programe all-inclusive, sunt preferate de familiile cu copii din motive precum: facilități gen aqua-park, programe diverse pentru copii, transport rapid, inclusiv cu mașina sau cu avionul (se ajunge în două-trei ore). Tot pentru familiile cu copii se recomandă sejururi în zona Valencia, unde există resorturi dedicate, cu activități distractive, aqua-park-uri sau diverse spectacole. Și în Malta există facilități pentru copii, precum parcuri marine unde pot înota cu delfinii, Satul lui Popeye Marinarul, Aquarium și așa mai departe. Dacă tot vorbim de destinația Malta, pentru o altă categorie de clienți, împreună cu Insulele Gozo și Comino reprezintă o destinație recomandată pentru toate vârstele, deoarece acolo poți găsi combinația perfectă de obiective turistice de însemnătate istorică, plaje diverse, activități sportive, nightlife cu cluburi de renume, zone izolate pentru escapade romantice ”, declară Alice Udrea.

Care sunt cele mai căutate destinații turistice, vara aceasta?

În destinațiile preferate se includ cele amintite mai devreme plus vacanțele în Grecia, cu un foarte bun raport calitate-preț, activități diverse, plaje spectaculoase, meniuri bune la taverne și la prețuri rezonabile; pachete charter de Spania, pe zona Arhipelagului Canarelor,  Arhipelagului Balearelor; Portugalia, pe zona Algarve sau Arhipelagul Azorelor; Italia, pe zonele de Sicilia, Napoli, Toscana; Iordania intră din septembrie în oferte cu niște chartere destul de frumoase. Ni se cere și un tur al castelelor din Germania, circuite în țările nordice sau vacanțe pe yachturi în grupuri mici.

Tarifele în Grecia nu s-au modificat considerabil, au rămas cam aceleași anunțate și promovate la începutul sezonului. Singurul impediment care rămâne este restricționarea plății cu cardurile și limita de retragere de numerar de la bancomate, ceea ce înseamnă că turiștii trebuie să fie pregățiți cu cash.

În parteneriat cu Asociația „Salvează o inimă” este organizată o tombolă specială în care sunt înscriși automat cei care donează bani pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi. Câștigătorii vor fi premiați cu un sejur în două stațiuni românești

Prin proiectul „Vacanță pentru un suflet generos”, inițiat în parteneriat cu Asociația ”Salvează o inimă” și Plus Communication, vor fi premiați prin tragere la sorți unul sau mai mulți donatori din lista existentă în platformă. Câștigătorii vor beneficia de un sejur gratuit la un hotel de lux din România. Momentan s-au alăturat trei hoteluri din Predeal și unul din Bacău.

Foto: www.diariobitcoin.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.