United Business Center 2 (UBC 2), prima clădire din ansamblul Openville care urmează a fi construită, cu funcţiunea office, va avea la bază 150 de piloţi foraţi, metodă performantă implementată pentru consolidarea terenului. Turnarea piloţilor necesită o tehnică specială, pentru care a fost adus un utilaj de aproape 200 de tone.

Transportul agabaritic a străbătut Timişoara şi a ajuns în zona adiacentă Iulius Mall dinspre Bulevardul Antenei, acolo unde au început lucrările la United Business Center 2 (UBC 2), imobil cu destinaţie office clasa A, o suprafaţă de 18.000 mp şi 11 etaje.

Utilajul a fost instalat şi va face posibilă forarea la adâncimea de 20 de metri, precum şi turnarea piloţilor, conform tehnicii avansate de realizare a fundaţiei. Lucrările de foraj şi turnare a piloţilor reprezintă prima etapă de construcţie efectivă. Aceasta va fi urmată de realizarea infrastructurii şi suprastructurii,  faţadelor şi  finisajelor.

Lucrările de foraj şi turnare a piloţilor vor fi efectuate de firma germană Zublin, una dintre cele mai mari companii din lume specializate în fundaţii speciale. Aceeaşi firmă a realizat 80% din lucrările de fundaţii speciale de la ansamblul urbanistic Palas Iaşi, unde forajele pentru amplasarea piloţilor au ajuns până la adâncimea de 27 de metri.

Amplasarea utilajului de foraj nu afectează circulaţia rutieră din zonă sau activitatea Iulius Mall Timişoara.

Ansamblul multifuncţional Openville Timişoara va reuni funcţiuni de office, retail, parc şi entertainment. În cadrul proiectului creat după conceptul „lifestyle center” vor fi dezvoltate şapte imobile de birouri clasa A, cu o suprafaţă totală de peste 131.000 mp închiriabili, printre care şi cea mai înaltă clădire din România, cu 155 m înălţimeşi 27 de etaje.

Localizateîn zone cu maximăvizibilitateşibeneficiind de dotări, finisaje, facilităţişiservicii la standardeinternaţionale, clădirile de birouriclasa A din ansamblul Openville vor forma polul de business al regiunii, destinat companiilor multinaţionale cu planuri de expansiune, care va genera 13.500 de locuri de muncă.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.