Proaspat intors din calatoria sa, in scaunul cu rotile, lugojeanul  Vasile Stoica, a fost asteptat la Consiliul Judetean Timis, unde presedintele institutiei, Titu Bojin i-a inmanat o diploma si l-a felicitat pentru curaj. Deplasarea sa a costat in jur de 6000 de euro, o buna parte din suma venind de la Consiliul Judetean, iar restul de la diversi sponsori.

Itinerariul ales de Vasile Stoica, pentru a ajunge la Capul Nord, din Norvegia, nu a fost lipsit de evenimente, atat placute, cat si neplacute. Sportivul, care a ajuns si in Guiness Book, pentru performanta sa in scaunul cu rotile, sustine ca a fost nevoit sa doarma chiar si in parcuri, din cauza fondurilor insuficiente.

–-sgxnEepLwCU

Tot din cauza fondurilor insuficiente, Vasile Stoica nu a avut posibilitatea sa parcurga o parte din tarile nordice, pe care la avusese initial in vedere. Caruciorul cu rotile i-a servit drept mijloc de transport prin Ungaria, Slovacia, Belarus, Lituania, Letonia, Finlanda si Norvegia, pe unde a transportat victorios steagul Romaniei. Totusi, in Norvegia, Vasile Stoica a fost nevoit sa parcurga o parte din zona nordica a tarii cu autocarul, intrucat trebuia sa treaca prin trei tunele lungi si inguste, care, traversate cu caruciorul, i-ar fi pus viata in pericol.

Vasile Stoica este cel care a initiat in Romania, aventurarea prin lume in scaunul cu rotile. De asemenea, el face cinste si orasului Lugoj, intrucat este primul lugojean care a reusit sa intre in Cartea Recordurilor.  In ciuda peripetiilor, curajosul lugojean nu s-a dat batut si si-a continuat aventura, intorcandu-se intr-un final acasa.  Pe viitor, Vasile Stoica intentioneaza  sa plece intr-o noua calatorie, in functie de posibilitatile financiare. Momentan, barbatul in varsta de 43 de ani, trebuie sa se intoarca la munca sa de web designer si director in vanzari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.