Cei 200 de beneficiari ai Fundației „Pentru Voi” au din această săptămână un nou serviciu medical. Este vorba despre un cabinet de fizioterapie și recuperare medicală care a fost dotat cu un aparat performant de terapie combinată: electroterapie, ultrasunete și laser, un aparat de parafină și cu o sala de gimnastică medicală.

Astfel, în cadrul cabinetului se pot trata afecțiuni musculo-scheletale, ale coloanei vertebrale și ale articulațiilor. Serviciile sunt oferite gratuit beneficiarilor fundației.

„Ne bucurăm că am reușit să deschidem acest nou serviciu, de care beneficiarii noștri aveau mare nevoie. Noi lucrăm cu adulți cu dizabilități intelectuale, unii dintre ei fiind trecuți de 50 de ani. Pe măsură ce trec anii, efectele rnedicației antipsihotice se fac tot mai tare simțite. Pe de altă parte, beneficiarii noștri cu paralizii cerebrale au nevoie permanentă de fiziokinetoterapie. Din experiența noastră, am constatat că nu sunt accesibile cabinetele de fizioterapie din oraș pentru beneficiarii noștri, fie că e vorba de lipsa accesibilității fizice, fie că e vorba de costurile prea ridicate. De aceea, am încercat să rezolvăm prin forțe proprii și această problemă”, a declarat Laila Onu, directorul executiv al Fundației “Pentru Voi”.

Cabinetul de fizioterapie, dotat cu aparatură nouă, funcționează în cadrul proiectului „ Ia o pauză”, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.