Desi oficial Partidul National Liberal se afla intr-o alianta cu Partidul Social Democrat, acest lucru pare a nu conta pentru consiliile locale, unde majoritatea aliantelor se formeaza in functie de interese. Acesta este si cazul comunei timisene Sacalaz, unde PNL a batut palma cu PD-L. Acest lucru a condus  consiliul local la dizolvare, el nemaifiind functional din primavara anului 2013.

Dupa alegerile din vara anului 2012, in Sacalaz a primit un mandat de 4 ani, ca primar, Ilie Todasca (PD-L), iar  consiliul local format din 15 membrii, avea 7 consilieri PD-L, 4 consilieri PNL, 3 PP-DD si unul apartinand formatiunii PSD. In urma aliantei USL cu PP-DD, a fost ales ca viceprimar Nicu Viorel (PNL), acesta nefiind pe placul primarului, care in trecut a avut 9 procese cu el, din care 8 pierdute in instanta. In acest context, primarul PDL-ist a reusit sa atraga de partea lui pe seful organizatiei PNL din Sacalaz, Liviu Vasiu, rupand alianta care o avea PNL cu PP-DD si numind, cu suportul voturilor consilierilor PNL, pe Liviu Vasiu, in functia de viceprimar.

In tensiunile care au dus la schimbarea unui viceprimar PNL cu altul, tot din PNL a participat direct si Marian Vasile, actualul vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis, care a sprijinit numirea noului viceprimar PNL, conform declaratiilor lui Cosmin Buboi si ale lui Nicu Viorel.

—-8G4dtUFPZ9s

Primarul recunoaste ca problemele ar fi inceput dupa ce viceprimarul PNL, Nicu Viorel a fost inlocuit cu un alt liberal si motiva un interes in hotarari ce tin de patrimoniu.

Conform declaratiilor Presedintelui PNL Timis, Nicolae Robu, demiterea si excluderea din partid s-ar fi produs datorita nerespectarii intelegerii din cadrul Partidului National Liberal. De asemenea, Nicolae Robu stia si de intelegerile PNL-ului cu PD-L-ul, in Comuna Sacalaz.

In urma acestor miscari, Cosmin Buboi a renuntat la functia de consilier si la organizatia PP-DD din care facea parte,  trecand in PDL . Biroul permanent judetean al PD-L a aprobat inlocuirea lui Ilie Todasca din functia de presedinte al organizatiei PD-L Sacalaz, motivand cu rezultatele slabe de la alegerile parlamentare din 2012, numind pe Cosmin Buboi ca presedinte. Potrivit declaratiilor primarului Ilie Todasca, acest lucru ar fi produs un dezechilibru, in urma pierderii majoritatii in consiliul local, ceea ce, implicit, a condus la dizolvarea consiliului local.

Pe de alta parte, Cosmin Buboi considera ca schimbarea viceprimarului liberal s-ar fi produs din dorinta primarului Ilie Todasca de a detine controlul in administratia locala. Faptul ca el a preluat presedintia Organizatiei PD-L si demiterea celor doi consilieri locali, asa-zisi „mana dreapta” a primarului, ar fi survenit in urma nerespectarii intelegerilor din cadrul organizatiei democrat-liberale.

Totodata, primarul Ilie Todasca a mai declarat ca evenimentele din primavara acestui an l-au determinat sa-si piarda increderea in Partidul Democrat-Liberal, declarand in publicatia locala a Comunei Sacalaz ca pana la sfarsitul anului curent va sprijini o alta formatiune politica, nu PD-L.

Momentan, Consiliul Local este dizolvat, hotararea de dizolvare fiind emisa in data de 13 septembrie. Pentru ca viitoare proiecte sa poata fi demarate, este necesara organizare de noi alegeri, pentru care inca se asteapta aprobare. Daca pana la sfarsitul anului, nu se va constitui un nou consiliu local, Primaria Sacalaz va pierde sumele alocate de la Consiliul Judetean Timis.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.