În urmă cu un an, fobalul românesc a pierdut unul dintre cei mai valoroși oameni, este vorba despre Petru Oancea, care din păcate ne-a parasit mult prea repede.

Petru Oancea s-a născut în Bocșa, la 25 noiembrie 1957, într-o familie de oameni harnici. De mic a îndrăgit sportul și în special fotbalul, unul din visele sale a fost să joace alături de nume mari. Cu multă muncă și pasiune visul a devenit realitate.

De-a lungul timpului a jucat la Metalul Bocșa, CSM Reșița, Poli Timișoara unde a ajuns căpitanul echipei, CFR Timișoara și Energia Timișoara.

Cel mai important lucru pentru el era victoria echipei pe care o conducea, motiv pentru care a fost iubit de mii de fani. Alături de el au jucat nume sonore ale anilor ’80: Iosif Rotariu, Miroslav Giuchici, Marcel Sabou, Petre Vlătănescu, Mircea Bolba, Vasile Ionuț.

Datorită rezultatelor remarcabile, Petru Oancea a fost selectat și la echipa națională, alături de Gheorghe Hagi, însă a rămas dedicat echipei pe care o iubea foarte mult.

Ultimii ani a trăit la Reșita cu toate că a fost solicitat de foarte multe ori în calitate de antrenor.

” A fost un tata extraoridinar, nepoțica sa îl adora, șoțul meu îl socotea drept tată. Întotdeauna avea simțul umorului, niciodată nu te plictiseai în prezența lui. Astăzi împlinește un an  de când nu mai este printre noi și în tot acest timp nicio clipă familia nu l-a uitat. Tati te vom iubi mereu! ” spune Vodă Codruța, fiica lui Petru Oancea pentru publicația www.pentrutimisoara.ro.

Slujba de pomenire va avea loc duminică, 19 august, la Biserica Catolică din Bocșa Montană.

Pe acestă cale publicația noastră este alături de familia unui om care a făcut istrorie în fotbalul româneasc. Dumnezeu să te odihnească în pace Petru Oancea!

Foto: arhivă de familie

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.