spitalul-judetean-timisoara-685x320

Consiliul Județean Timiș și Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș  se unesc pentru sprijinirea spitalelor. Astfel, cele două instituții vor demara mai multe proiecte, în perioada următoare.

Primul pe listă este amfiteatrul din cadrul Spitalului Județean de Urgență Timișoara, acolo unde o parte din cadrele didactice susțin cursuri pentru studenți. În acest sens, Universitatea de Medicină a solicitat Consiliului Județean  Timiș preluarea acestuia pentru a-l reabilita.

„Am demarat cu Universitatea de Medicină și Farmacie un program comun pentru susținerea proiectelor unor cadre didactice, iar pentru cei care sunt medici în spitalele din județ câteva proiecte pentru pregătirea și creșterea actului medical”, precizează Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș.

În ceea ce privește construirea unei maternități în apropierea Spitalului Județean, CJT se bazează pe exercițiul bugetar al Uniunii Europene 2014- 2020.

“Nu am lăsat la o parte maternitatea, care e depus ca proiect. UE nu a transmis care sunt axele pentru următorul exercițiu bugetar, deocamdată suntem în negocieri. Avem punctajul și toate detaliile, va trebui să vedem dacă atragem sau nu fonduri europene“, adaugă Titu Bojin.

Tot la propunerea Universității de Medicină, la Lugoj se va deschide o școală tehnică în care vor fi pregătite viitoarele asistente.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.