Primarul Nicolae Robu, a anunţat că, marţi, că turnuleţele ridicate pe clădirea de pe strada Romulus, sunt construite ilegal şi că vor fi demolate. Edilul şef spune că proprierarul va fi invitat la primărie, la o discuţie care va stabilii dacă desfinţarea turnuleţelor se va face amiabil sau se va face de pe poziții de forță.

„Eu am informat înainte de a pleca în concediu că documentele găsite în arhivă, la o căutare destul de sumară făcută atunci, arată că acele turnuleţe au fost construite fără autorizaţie. Şi am spus că, dacă se confirmă că e aşa, ele vor trebui să fie demolate. Ş căi lucrul acesta poate fi făcut fie în bună înţelegere, fie printr-o intervenţie de pe poziţii de forţă dacă nu există acea bună înţelegere. Am lăsat însă timp Direcţiei de Urbanism să consulte arhiva pentru a avea certitudinea că în timp nu a existat autorizaţie de modificare a construcţiei iniţiale, care în mod indubitabil a fost fără turnuleţe prevăzută. Am cerut ieri dimineaţă arhitectului-şef ca până astăzi să finalizeze cercetarea arhivei şi să îmi comunice concluziile. Concluziile sunt că acele turnuleţe, ca de altfel întregul nivel la care sunt amplasate, s-au realizat fără autorizaţie.”, a spus primarul Nicolae Robu.

Direcţia de Urbanism va întocmi o adresă către proprietar prin care i se va aduce la cunoştiinţă că turnuleţe sunt construite ilegal. Edilul şef a mai spus că proprietarul va fi invitat la o discuţie la primărie care să stabilească dacă dărâma turnuleţele din propria iniţiativă sau pe poziţii de forţă. „Prin urmare Direcţia de Urbanism va întocmi astăzi o adresă către proprietarul acelei clădiri prin care i se va aduce la cunoştinţă că partea aceea e construită ilegal şi că îi cerem să o desfiinţeze şi să aducă clădirea la forma autorizată. Totodată proprietarul va fi invitat la primărie pentru o discuţie care să stabilească dacă desfiinţarea a ceea ce s-a construit ilegal se va face amiabil sau de pe poziţii de forţă. Drept urmare, zero concesii!”, a decretat Robu.

Primarul Nicolae Robu a mai spus că mai sunt şi alte două clădiri la care s-au realizat construcţii fără autorizaţii. La o clădire de pe strada Iosif Vulcan, nr. 13 s-a construit o mansardă fără autorizaţie. La o altă clădire, de pe strada Socrates, nr. 10, proprietarul a obținut autorizație pentru modificarea acoperișului și amenajarea unei terase, dar defapt a făcut alte modificări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.