statie Ghiroda

Autoritățile locale caută firme pentru licitația proiectului de troleibuz 11 până în comuna Ghiroda. Lucrările de extindere trebuie finalizate până în martie 2015.

Reprezentanții municipalitații au anunţat, miercuri, că vor demara, în acest an, un proiect de parteneriat între Primăria Timișoara, respectiv Primăria Ghiroda.

Este vorba atât de extinderea infrastructurii electrice, cât şi de realizarea a zece noi staţii, care vor deservi comuna Ghiroda.

„Mai bine de 4.000 de locuitori din Ghiroda vor beneficia de acest mijloc de transport electric, ecologic și sper că mai ieftin. Actualmente firobuzul 11 întoarce în fața Strandului Tineretului. El va continua pe Calea Lugojului până la intrarea în Ghiroda, va continua traseul pe Strada Victoria, la un moment dat face dreapta pe strada Ialomiței, strada Dunărea, Aleea Ghirodei, va intra prin municipiul Timișoara, la strada Turda face dreapta, intra iarăși pe o stradă scurtă”, susține primarul comunei Ghiroda, Vasile Cădariu.

Potrivit edilului-șef al Timişoarei, Nicolae Robu, proiectul prevede doar extinderea infrastructurii, nu şi achiziţia de noi mijloace de transport.

„Pe proiectele europene nu s-a permis achiziţionarea de mijloace de transport în comun, ci doar prelungirea infrastructurii existente (…) Analizele interne arată că se poate face cu parcul de troleibuze existent. Unele trasee au fost afectate, nu din cauza lipsei troleibuzelor, ci din cauza lipsei călătorilor”, susține Nicolae  Robu.

Proiectul are o valoare totală de 24,6 milioane de lei, dintre care 19,7 milioane fonduri nerambursabile de la UE. Durata de implementare a proiectului este de 15 luni.

Primarul Nicolae Robu a adăugat faptul că tot pe un proiect european se pregăteşte şi extinderea liniei de troleibuz 14, până în Dumbrăviţa. Pentru Mosnița Nouă este în proiect reintroducerea tramvaiului, însa investiția este blocată, spune edilul.

traseu_timisoara      traseu_ghiroda

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.