Incepand de anul acesta, vinurile produse de Cramele Recas vor fi vinificate sub supravegherea  unei echipe extinse de oenologi, formata din trei vinificatori straini: Hartley Smithers, Nora Iriarte si David Lockley, dar si unul roman, Florin Voloaca. Incepand cu sfarsitul lunii august, cand a inceput recoltarea strugurilor, cei trei vinificatori, Hartley, Nora si David, si-au concentrat cunostintele, experienta si stilurile de vinificare, pe un sigur scop, acela de a crea vinuri exemplare. Alaturi de acestia,  Diego Tomassi, profesor de viticultura la Universitatea Padova din Italia, consultant viticultural la Masi, este consultantul cu care Cramele Recas lucreaza deja de doi ani, ajutand la mentinerea calitatii vitei de vie si a strugurilor.

Cramele Recas este, probabil, singura crama cu o echipa atat de vasta de vinificatori si consultanti din tari diferite. Astfel, echipa supravegheaza in permanenta toate aspectele legate de evolutia viei, calitatea naturala maxima a strugurilor, iar, apoi, procesul de vinificare in ansamblul sau, de la culesul strugurilor pana la imbuteliere. Asadar, scopul maririi echipei de vinificatori este acela de a ridica cu inca un nivel fiecare sticla de vin de la Cramele Recas.

Cu podgorii atestate inca din 1447, Cramele Recas este printre primii producatori care au incercat sa se focalizeze pe vinuri curate, seci si moderne pentru a reusi, dispunand de un numar mare de hectare, de o productie de vinuri pe masura si putere de penetrare a pietei, investitind, de asemenea, si in oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.