Liviu Vasiu spectator
Liviu Vasiu spectator

Biroul Permanent Teritorial al PNL a pus în aplicare o decizie de săptămâna trecută privind excluderea a trei membri din partid. Este vorba de viceprimarul comunei Săcălaz și doi consilieri locali.

Măsura a fost luată în urma nerespectării dispozițiilor de partid privind colaborarea PNL cu PDL. Astfel, după alegerile din luna mai, cei trei consilieri au făcut alianță cu PSD și UNPR pentru a susține ca viceprimar un liberal.

Liviu Vasiu, unul dintre cei trei consilieri se arată nemulțumit de această decizie.

“Nu s-a ținut cont că am obținut la europarlamentare un scor mai bun decât media pe județ și media națională, adică aveam un target de 400 de voturi și am  obținut 565. Nu s-a ținut cont că am reușit să avem un viceprimar chiar dacă am scos doar trei consilieri locali la alegeri. Aseară am fost excluși din partid fără să fie cvorumul necesar pentru vot.” Spune Liviu Vasiu pentru Televiziunea Cetățeanului.

Liviu Vasiu a justificat poziția de a nu colabora cu PDL “pentru că la nivel local e normal să se facă mai multă administrație decât politică și pentru că la nivel local relațiile interumane predomină”.

Marian Constantin Vasile are un alt punct de vedere referitor la rezultatele de la alegerile locale pe care le-a obținut Liviu Vasiu.

“Liviu Vasiu avea ca target să obțină la alegeri 5 consilieri locali, iar minimul acceptat era 4, iar el a obținut 3. Noi i-am dat patru șanse până acum pe care nu le-a fructificat. Noi am avut o înțelegere cu PDL, le-am dat un mandat scris cu ei de față în Biroul Județean și chiar dacă PDL și-a respectat partea de înțelegere, ei tot timpul au tergiversat lucrurile, au făcut tot felul de tertipuri, iar noi nu putem lucra cu astfel de tertipuri într-o construcție mare de dreapta.” spune Marian ConstantinVasile, secretarul general PNL Timiș.

Marian Vasile a mai precizat faptul că președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, le-a dat încă o șansă să semneze acordul cu PDL până joi, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Săptămâna viitoare, joi, se va decide în ședința consiliului local vacantarea posturilor celor trei consilieri și numirea următorilor trei de pe listă.

Liviu Vasiu a mai declarat că va face contestație la decizia BPT PNL, iar dacă aceasta va rămâne definitivă se va îndrepta spre partidul lui Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.