Viceprimarul Traian Stoia își declară nemulțumirea în legătură cu decizia Direcției de Cultură a județului Timiș, care a emis în 28 martie 2014 un aviz care acordă societății Kaufland România posibilitatea de desființare a construcției cunoscută ca Fabrica de Ciorapi.

Autorizația a fost emisă pentru o demolare parțială, în sensul că vor fi păstrate corpurile clădirilor cu valoare istorică mai mare. Astfel corpul A al clădirii a fost demolat, iar celelalte două corpuri vor fi restaurate și consolidate.

Fabrica de Ciorapi (6)

Chiar dacă este inclus pe lista monumentelor istorice, investitorii au primit toate avizele de demolare a imobilului și autorizația de construire a noilor lucrări. Nu se știe data începerii lucrărilor și nici data finisării lor, un lucru este sigur însă: Fabrica de Ciorapi va fi transformată în Kaufland.

„Un monument istoric similar este păstrat în integralitate și îngrijit de autoritățile locale și guvern la 200 km depărtare, în Ungaria. La noi se păstrează parțial și probabil în funcție de niște interese ale patronilor. Această clădire trebuia protejată mai mult decât a făcut-o Direcția de Cultură a județului Timiș” își declară nemulțumirea Traian Stoia.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.