Nu mai am aspiraţii politice personale”, este mesajul lui Traian Băsescu

În cursul acestei zile Filarmonica Banatul a găzduit prima întâlnire zonală a PMP, la care au participat reprezentați din mai multe județe, Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Bihor, veniți deoarece fostul președinte al țării, Traian Băsescu a promis că va fi prezent.

Că suntem sau nu adepți ai fostului președinte, nu prea este relevant, trebuie să recunoaștem că Băsescu a reușit ceea ce mulți alții nu au putut, a devenit un personaj despre care se vor mai scrie multe rânduri. Sala Filarmonicii a fost efectiv plină de membrii de partid, care au fost de-a dreptul în delir la apariția fostului șef de stat, i-au scandat de nenumărate ori numele și s-au ridicat în picioare când acesta a intrat în sală.

După discursuri care mai de care mai pompoase, energice, pline de ce va urma de acum înainte în partid, a venit și rândul lui Traian Băsescu să se adreseze audienței. De data acesta discursul a fost unul foarte bine structurat, care demonstra maturitate din punct de vedere politic, a fost discursul unui politician care a înțeles că există o vreme când nu mai ai cum să influențezi pozitiv viața politică și cel mai bine e să te retragi.

“Nu vreau să se spună că sunt părintele acestui partid sau că acest partid este al meu, pentru că nu e adevărat, eu am avut doar o idee plecând de la ceea ce simțeam ,că România are nevoie de partide noi, pentru că noi, cei care am venit în politică la începutul anilor ’90 ne-am încheiat misiunea. (…)Este o nouă etapă, iar ceea ce s-a întâmplat odată cu cei 25 de ani de tranziție, pe care eu îi consider încheiați, odată cu alegerile din 16 noiembrie, nu mai califică vechea clasă politică să dea soluții României”, este de părere Traian Băsescu.

Ideea care s-a desprins a fost aceea că nu va interveni în mod direct în activitățile partidului, ci va prefera să urmărească din umbră ceea ce se petrece. A insistat asupra importanței modului în care sunt aleși reprezentanții zonali, cum va fi stabilită relația cu oamenii, pentru ca în scurt timp PMP să devină o formațiune politica care va conta anul viitor, la alegerile parlamentare. Cu toate că a insistat asupra neimplicării sale totuși a ținut să precizeze că nu este de ignorat experiența sa în politică, experiență pe care o pune în folosul PMP, care este un partid nou, dar a cărui apariție a fost necesară.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.