Traficului aerian desfăşurat pe Aeroportul Internaţional Timişoara are în continuare un trend ascendent. În luna iulie a anului curent s-a înregistrat un număr istoric record de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi din Timişoara în decursul unei luni din an, respectiv 101.423. Aceşti pasageri sunt originari din zona de captare a aeroportului Timişoara şi faptul că nu conţine traficul de pasageri aflaţi în tranzit, este cel mai elocvent indicator despre potenţialul de trafic regional.

Începând cu 1 septembrie 2016 vor fi introduse destinaţii noi care vor face posibile legături cu aeroporturi importante din Europa, respectiv Londra-Stansted, Berlin, Dusseldorf-Weeze, precum şi fregvenţe mărite operate de compania aeriană RyanAir spre destinaţiile: Bucureşti, Milano-Bergamo, Bruxelles Charleroi, Frankfurt-Hahn. De asemene, începând cu 1 octombrie 2016, pasagerii vor avea posibilitatea să călătorească zilnic spre destinaţiile Iaşi şi Cluj, cursele fiind operate de compania aeriană Blue Air. Astfel, creşterea înregistrată la traficul de pasageri pe primele 8 luni se va accelera până la sfârşitul anului.

Începând cu luna septembrie se estimează o creştere şi în zona traficului de marfă pe aeroportul Timişoara, datorită măsurii ce urmează să fie luată de către compania TNT, respectiv mărirea capacităţii de transport de la avion de tip SF 34 (capacitate maximă de 3.000 kg) la avion de tip Boeing 737 (capacitate maximă de 18.000 kg), crescând astfel capacitatea de transport marfă.

“În fiecare lună indicatorii statistici confirmă trendul ascendent şi astfel ducem la îndeplinire obiectivele propuse şi anunţate încă de la finele anului trecut, respectiv creşterea traficului aerian de pasageri la tarife cât mai mici pentru pasageri, creşterea traficului de mărfuri dar şi introducerea de noi destinaţii. Avem convingerea că în luna august se va depăşi numărul de pasageri îmbarcaţi/debarcaţi faţă de luna august a anului 2015, motiv pentru care se va atinge un nou record lunar.  ”, a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu.

Luna iulie a înregistrat un număr de 101.423 pasageri îmbarcaţi/debarcaţi din Timişoara, fiind un număr record înregistrat pe o lună calendaristică raportându-ne la datele de trafic istorice, comparativ cu aceeaşi lună din anii precedenţi: iulie 2008 – 21.362 pasageri, iulie 2009 – 46.598 pasageri, iulie 2010 – 62.736 pasageri, iulie 2011 – 64.116 pasageri, iulie 2012 – 62.148 pasageri, iulie 2013 – 59.029 pasageri, iulie 2014 – 69.181 pasageri, iulie 2015 – 95.621 pasageri. O pondere semnificativă în indicatorii traficului din luna iulie o reprezintă pasagerii pentru curse dedicate de vacanţă spre cele şase destinaţii din Turcia (Antalya şi Bodrum) şi Grecia (Creta-Heraklion, Rodhos, Zakynthos şi Santorini). Sunt premise ca luna august să confirme creşterea confirmată a traficului aerian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.