rorec_colectare.jpg

DEEE reprezintă componenta cu cel mai rapid ritm de creștere din fluxurile de deșeuri municipale solide, deoarece oamenii își schimbă telefoanele mobile, calculatoarele, televizoarele, echipamentele audio și imprimantele mult mai frecvent decât oricând înainte. În Europa, cantitățile de DEEE-uri generate înregistrează creșteri cu 3-5% pe an, de 3 ori mai rapid decât fluxurile totale de deșeuri.

La Timișoara, telefonul verde 0800 444 800, pentru reciclarea aparatelor electrice şi electrocasnice este tot mai des apelat în ultima perioadă. Peste 26.000 de kilograme de deșeuri electrocasnice au fost ridicate prin acest serviciu de colectare, iar în 2014, în judeţ au fost 22 de acțiuni de colectare, mai multe față de anul anterior.

Practic, cei care au aparate electrocasnice de care vor să scape sună la numărul menționat mai sus, iar o echipă locală RoRec vine și ridică deșeurile. Atât apelul cât și transportul este gratuit. Altfel spus, RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi gestionează toate activităţile necesare colectării, tratării și reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), asigurând, în acelaşi timp, eliminarea în siguranţă şi protecţia mediului, în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.

Amintim că serviciul permanent de colectare gratuită de la domiciliu pentru echipamentele electronice și electrocasnice a fost lansat la finele anului 2012, în premieră pentru România, în Municipiul Timișoara.

Cu acest serviciu, Direcția de Mediu a Primăriei capitalei Banatului și Asociația RoRec își propun să vină în sprijinul cetățenilor care doresc să scape de aceste deșeuri voluminoase, fără a mai fi nevoiți să aștepte cele două acțiuni ecologice de curățenie generală de primăvară și de toamnă, precum și acțiunile de colectare a DEEE-urilor din cadrul campaniei “Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare”.

Sursa foto: responsabilitatesociala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.