locomotiva jimbolia

Muzeul Feroviar din Jimbolia va avea din nou o locomotivă cu aburi. Deputatul PDL Timiş, Alin Popoviciu, spune că s-a adresat Ministerului Transporturilor, după ce anul trecut locomotiva muzeului a fost transferată la Caransebeş. Acesta  dă asigurări că va fi trimisă una nouă. Parlamentarul critică autoritățile locale timișorene că nu au luat atitudine atunci când au aflat că mutarea locomotivei a fost solicitată de primarul din Caransebeș, Marcel Vela.

 „V-am spus că mă voi zbate să aduc înapoi ori aceiași locomotivă, ori dacă nu o locomotivă mai bună decât cea care a fost. Această locomotivă care va ajunge la Jimbolia, cel puțin sper că cu schimbarea acestui Guvern să nu am piedici mai mari, este o locomotivă mai bună decât cea care a fost în gară. Este mai veche, tot așa în patrimoniul cultural național și arată mult mai bine decât cea care a fost acolo. Timișul va beneficia din nou, la acest muzeu al feroviarilor din Jimbolia, de o locomotivă mai bună decât cea care a plecat și asta se datorează numai PDL-ului. Nici pe domnul Bojin, nici pe domnul Robu, nici pe alți parlamentari nu i-a interesat acest lucru. Dar pe noi ne interesează”, spune deputatul PDL, Alin Popoviciu.

Muzeul Căilor Ferate din Jimbolia a fost deschis în 2007, de Primăria Jimbolia în colaborare cu Asociaţia Glasul roţilor de tren, cu ocazia aniversării a 150 de ani de la darea în exploatare a liniei de cale ferată Szeged-Kikinda-Jimbolia-Timişoara. Locomotiva expediată la Caransebeș, construită în Germania, în 1943, era punctul lui de rezistență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.