romania devine verde

Un parc fotovoltaic a fost inaugurat marti in Timis.  Acesta se intinde pe o suprafata de 5000 de metri patrati.

Inginerii sustin ca panourile vor produce 950 Kw/h. Asta inseamna ca energia „verde” produsa ar putea fi folosita de aproximativ treisute de gospodarii timp de un an.

Investitia se ridica la peste doua milioane de euro si a fost realizata din fonduri private, iar termenul de constructie al parcului fotovoltaic a fost de trei luni.

Autoritatile locale sustin ca pe viitor, la Sandra se vor mai face astfel de investitii in energie electrica „verde”, in valoare de 20 de milioane de euro. Totodata si localitatea Lovrin se afla pe lista proiectelor in derulare pentru anul viitor. Aici va fi realizata o investitie similara, insa mult mai mare, de aproximativ 50 de milioane de euro.

Primul parc fotovoltaic din tara a fost inaugurat anul trecut la Buzias. Cu o putere de 1 MW/ h, acesta are capacitatea de a asigura energie electrica pentru o mie de familii din oras.

Insa, cel mai mare parc fotovoltaic din tara noastra este dezvoltat de o firma germana, controlata indirect de furnizorul chinez de panouri fotovoltaice Hareon. Unitatea va avea la momentul finalizarii o capacitate de 82 MW si este amplasata intr-o localitate din judetul Brasov.

Un alt parc fotovoltaic mare, de 45 MW, este dezvoltat de o firma detinuta de grupul sud-coreean Samsung, in judetul Giurgiu.

In diverse stadii de avizare sau constructie se afla mai multe parcuri fotovoltaice de dimenesiuni mari, respectiv de 32 MW, 35 MW sau 48 MW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.