troleibuz

Timișorenii vor putea ajunge la Dumbrăvița cu troleibuzul. Lucrarea e pe cale să înceapă, la trei ani după lansarea proiectului.

Primăria Timişoara şi cea din Dumbrăviţa au accesat fonduri europene pentru a extinde linia de troleibuz până în localitatea limitrofă. Odată cu acest proiect, dar din fonduri separate, va fi extins la patru benzi şi drumul de la ieşirea din Timişoara, de la sensul giratoriu din Calea Sever Bocu, la sensul giratoriu de la Kaufland.

„Am reuşit să finalizăm licitaţia pentru proiectul de execuţie a extinderii reţelei de troleibuz până la Dumbrăviţa, proiect care va fi implementat de firma SC Martin Rose România SRL, cu câţiva asociaţi. Valoarea contractului este de 13,5 milioane de lei şi termenul de execuţie este de şase luni. Lucrările pot începe imediat. Este rezultatul final”, a precizat edilul.

Potrivit primarului Nicolae Robu, linia 14 va fi extinsă pe o lungime de 3,7 kilometri.  Proiectul cuprinde şi construcţia a încă 12 stații: Calea Sever Bocu colț cu Ion Ionescu de la Brad, Kaufland Dumbrăvița, str. Fervenția colț cu P. Șandor, str. Bălcescu colț cu P. Șandor, str. Franyo Zoltan (la școală), str. Iosif Attila colț cu P. Șandor.

Lucrarea va fi gata în șase luni, pentru că altfel va fi pierdută finanțarea.

„Pe teritoriul Timișoara va fi amenajată și lărgită șoseaua și vor fi mutați stâlpii de tensiune”, spune primarul Nicolae Robu.

Totodată, vor fi amenajate trotuare și piste de biciclete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.