Primăria Timişoara lansează un chestionar, care are ca scop cunoaşterea modului în care timișorenii acţionează pentru îmbunătăţirea performanţelor energetice în locuinţe.

În cadrul acestuia, ei pot răspunde la unele întrebări precum gestionarea deşeurilor, transportul şi mobilitătea urbană, utilizarea resurselor. Astfel, autoritățile locale vor folosi răspunsurile, punerea în practică la nivelul fiecărei locuinţe sau gospodării a unor măsuri de eficienţă energetică, totul în vederea conturării politicilor energetice locale până în anul 2020 şi în viitor.

„Parcurgerea şi completarea celor 15 întrebări ale chestionarului presupune  alocare a câteva  minute. Pentru municipalitate, răspunsul cetăţenilor va constitui  o importantă resursă de date şi informaţii în vederea conturării  şi  dezvoltării  politicilor energetice şi de mediu locale, care se cicumscriu  prevederilor Pachetului legislativ „Energie – Schimbări Climatice” care vizează:  reducerea, până în anul 2020, cu cel puţin 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră, creşterea, în acelaşi interval de timp, cu 20% a ponderii energiilor regenerabile în totalul consumului energetic şi creşterea eficienţei energetice cu 20%”, spun reprezentanții Primăriei Timișoara.

Cele 15 întrebări pot fi găsite pe pagina www.dmmt.ro. Chestionarul este deschis până pe data de 21 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.