O nouă licitație pentru serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân este pusă în plan de autoritățile locale. Potrivit municipalității, contractul cu societatea Danyflor a expirat în februarie, iar animalele au început din nou să se înmulțească pe străzi. Astfel, a fost elaborat un nou regulament privind funcționarea acestui serviciu, care urmează să intre în dezbatere publică.

Timișorenii mușcați de câinii fără stăpân ar putea fi despăgubiți de societatea de ecarisaj.

„Vor fi câteva idei noi în caietul de sarcini și care se vor regăsi în contractul cu societatea care va câștiga licitația. Prețul la care se vor plăti serviciile va fi mult mai mic decât a fost până acum. Vom stabili prețul maximal, evident, la licitație, prețul efectiv urmând a se stabili prin procedura de achiziție publică în competiția ce va avea loc. Societatea care va gestiona populația canină va avea de plătit despăgubiri persoanelor care vor fi mușcate pe domeniul public. O altă noutate este că vor interveni penalități în funcție de numărul de persoane care vor fi mușcate conform înregistrărilor spitalelor din Timișoara. Și un alt rând de penalități vor fi aplicate în funcție de numărul de câini care vor fi văzuți pe străzi în timpul controalelor efectuate de echipe mixte formate din reprezentanți ai Primăriei și ai societății care va gestiona populația canină. Sperăm ca prin aceste măsuri să responsabilizăm societatea respectivă, astfel încat pe viitor să putem avea cât mai repede rezolvată, problema câinilor fără stăpân în orașul nostru. Dorim, de asemenea, să asigurăm mai multă grijă pentru spațiul public decât a fost asigurată prin contractul anterior”, precizează edilul Timișoarei, Nicolae Robu.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, este propusă și introducerea unor sancțiuni pentru situații în care hingherii nu ridică toții câinii dintr-o anumită zonă a orașului.

Autoritățile locale organizează, mâine, de la ora 13:30, o dezbatere publică pe marginea Regulamentului serviciului pentru gestionarea câinilor fără stâpân din Timișoara, în Sala de Consiliu a Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.