Bisericile Creștine din Europa, în parteneriat cu organizații non-guvernamentale locale, sunt pregătite să răspundă fenomenului migrației și să ofere asistență refugiaților care vor fi relocați în Timișoara.

Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom organizează, vineri, 16 Decembrie 2015,  Seminarul Naţional „Bisericile Creştine din Europa răspunzând fenomenului migraţiei”. Evenimentul va avea loc la Mitropolia Banatului, din Blv. C.D. Loga Nr. 7, Timișoara, cu începere de la ora 10 și va fi deschis de Înalt Prea Sfințitul Ioan Slejean, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului.

Seminarul, este al doilea dintr-o serie de întâlniri care vor fi organizate la nivel național, și care va promova modele de bune practici în ceea ce priveşte abordarea fenomenului migraţiei în rândul lucrătorilor Bisericilor din Europa şi din România și organizarea unei campanii naţionale de informare a pupulatiei referitoare la situatia migrantilor din Romania.

 „Fenomenul migraţiei reprezintă o provocare atât pentru societatea în care trăim, cât şi pentru biserici. România este în acest moment pusă în fața unei provocări, pe care o poate trece numai cu implicarea întregii comunități. În decursul ultimilor 3 ani, AIDRom a derulat o serie de proiecte sociale pentru solicitanții de azil din România, persoane cu o formă de protecție, cât și pentru un grup de refugiați irakieni relocați din Turcia. De asemenea, a deschis un centru de cazare pentru solicitanți de azil cu o capacitate de 18 persoane la Timișoara și un centru la București, care urmează să primească 18 mame cu copii. La AIDRom suntem gata să continuăm să ajutăm migranții care ajung în țara noastră”, spune Elena Timofticiuc, manager programe AIDRom.

Evenimentul va reuni 30 de participanți din țară și străinătate, din cadrul mai multor biserici, cât și experți în problematica migrației. Nu vor lipsi reprezentanți ai comunității arabe din Timișoara  precum și reprezentanți ai organizațiilor locale care își desfășoară activitatea cu migranți.

Foto: www.romaniatv.net

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.