Pentru a-și ajuta clienții să accelereze inițiativele de transformare digitală și pentru a valorifica potențialul masiv de afaceri în industria digitală, Ness Software Engineering Services (SES) deschide cel de-al doilea Centru de Inovație Tehnologică din România. Noua locație, situată în Timișoara, va permite companiei Ness să valorifice bogatul talent din România, care include o înaltă expertiză în industria componentelor software pentru piața auto și în dezvoltarea aplicațiilor destinate consumatorilor care utilizează datele colectate (”big data”) pentru a construi experiențe mai atractive pentru utilizatori.

 „Prin Timișoara, ne creștem prezența la nivel global și angajamentul față de Europa Centrală și de Est, în calitatea acesteia de regiune cu oameni excelent pregătiți. Așa cum ne-a demonstrat-o succesul și dezvoltarea continuă a echipelor noastre din Iași, România, și dinKošice, Slovacia, regiunea ține pasul foarte bine cu ritmul și cerințele în continuă schimbare ale economiei digitale”, a declarat Paul Lombardo, CEO al Ness SES. „Prin intermediul noii locații, reunim o echipă de ingineri cu o experiență valoroasă, cu precădere în domeniul auto, aspect care ne entuziasmează deoarece vehiculele conectate la Internet ne poartă cu repeziciune către o eră în care toate obiectele vor fi conectate digital”.

Centrul de Inovație Tehnologică Ness Timișoara va fi inaugurat în mod oficial în ianuarie 2016. Noua locațieadministrată de către Iulius Group, va avea o suprafață de 2.800 mp în cadrul clădirii United Business Center 2, situată în ansamblul urbanistic Openville, viitorul centru de afaceri al orașului, care va reuni funcțiuni de retail, parc și divertisment. Acest proiect este conceput după modelul ansamblului urbanistic Palas din Iașiunde Centrul de Inovație Tehnologică al companiei Ness va continua să se extindăechipa ajungând deja la 250 de specialiști de când și-a început activitatea, în urmă cu trei ani.

Ness anticipează că centrul din Timișoara se va dezvolta într-un ritm la fel de rapidcrescând la 400 sau chiar mai mulți angajați de-a lungul următorilor 4 ani. Pe lângă orientarea către industria auto și către țările din spațiul german (Germania, Austria, Elveția), centrul va atrage specialiști în sisteme de înaltă performanță și programare avansată pentru analize de date de marketing/publicitate online.

Foto: http://www.ness-ses.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.