UVT, cea mai mare instituție academică din Vestul țării, cu peste 16.000 de studenți și aproape 1.000 de cadre didactice,  a reușit de-a lungul timpului să mențină ștafeta ridicată. În topul URAP (University Ranking by Academic Performance) am reușit să obținem o clasare foarte bună. Clasamentul este realizat la nivel mondial și se realizează în funcție de performanțele instituțiilor de învățământ superior.

Topul demonstrează că producem material științific de calitate, munca specialiștilor din universitate fiind recunoscută la nivel internațional prin preluarea rezultatelor în lucrări din toată lumea. Cercetători din mai toate colțurile lumii apelează la ceea ce se lucrează în UVT, fiind un bun indicator că la noi în universitate calitatea este prioritară. Resursa umană și infrastructura de cercetare sunt doar două elemente care fac diferența. Dacă se investește în aceste două sectoare, vin și rezultatele”, spune rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Obiectivul principal al URAP este de a dezvolta un sistem de clasificare internațional pentru universități bazat pe performanțele academice determinate de calitatea și cantitatea publicațiilor științifice. La nivel național, Universitatea ocupă locul 6 în clasamentul menționat.

Clasamentul a luat în considerare numărul de lucrări publicate și indexate în Web of Science, criteriu după care se măsoară cantitatea și dinamica activității de cercetare dintr-o universitate. S-a ținut cont, de asemenea, de numărul citărilor indexate și de impactul publicațiilor asupra altor cercetători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.