Timisoara aerial - de sus

Timișoara ocupă locul 1 în topul celor mai bune orașe pentru afaceri, clasament realizat anual de către Forbes România.

Capitala București, se situează pe locul al doilea în topul celor mai bune orașe pentru afaceri din acest an, și înregistrează punctaje maxime la capitole precum Produsul Intern Brut (PIB) regional, PIB pe cap de locuitor, câștig salarial sau numărul întreprinderilor active.

Din punct de vedere economic, Capitala este însă o insulă, izolată din perspectiva infrastructurii de legătură cu piețele din Uniunea Europeană, motivează Forbes.

Conform datelor de la KPMG, care au stat la baza clasamentului din acest an, județul Timiș este cel de-al treilea mare exportator din România, după București și județul Argeș, cu al său oraș-reședință Pitești, unde se produc automobilele Dacia. Valoarea exporturilor din județul Timiș s-a ridicat, în perioada ianuarie-noiembrie 2014, la 4,53 miliarde de euro, cu puțin sub cele 4,75 miliarde de euro realizate de județul Argeș.

Timișoara a câștigat în acest an locul 1 datorită exporturilor în creștere din 2014.

În orașul de pe Bega avem companii din domeniul automotive precum Continental, care are la Timișoara o fabrică cu 8.000 de angajați în care a produs, din 2007 încoace, un număr de 40 de milioane de componente auto, Lisa Draxelmaier, Delphi Packard, Kromberg & SchubertTRW, Mahle, Dura, dar și din multe alte domenii industriale , precum producția de echipamente electronice, electrotehnice și din telecomunicații (Flextronics, Zoppas, ABB Rometrics, Luxten Lighting, ELBA-Philips, Alcatel, Deltatel)

Avantajul cert al Timișoarei este legătura cu rețeaua de autostrăzi din Europa Centrală și de Vest. În județul Timiș există cinci parcuri industriale, cu o suprafață de peste 200 de hectare; cinci clustere, care grupează companii din diverse domenii economice; 60 de centre agricole; un parc tehnologic de inovare și multe alte astfel de infrastructuri de susținere a afacerilor.

forbes-40-cele-mai-bune-orase-pentru-afaceri-editia-2015

foto:Nokia-bing

3 COMENTARII

 1. “Pentru a obţine un succes, trebuie să crezi în tine însuţi, să faci ceea ce trebuie făcut, când trebuie făcut, şi să continui până când reuşeşti!”

  Cautam parteneri-operatori online pentru un proiect unic ce vizeaza piata nationala si americana a cartilor electronice. Se asigura contract legal part-time.
  Cerinte:
  – calculator
  – conexiune internet
  – cunostinte minime PC
  – ambitie, rabdare, seriozitate, perseverenta, atentie la detalii
  Nu este necesara experienta.
  Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin email. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati.
  Pt informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa de email: arwen_flory@yahoo.com Oferim si solicitam seriozitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.