Prima Universitate din Timisoara a venit astazi sa semneze acordul cu municipalitatea, prin care studentii cu varsta pana in 26 de ani si doctoranzii de pana in 30, beneficiaza de transport gratuit, conform unei hotarari de Consiliul Local. Hotararea, adoptata la sfarsitul lunii septembrie, prevede ca Primaria Timisoara acopera 50%, iar Ministerul Educatiei 50% din costul abonamentului, insa daca universitatile termina fondurile alocate, municipalitatea preia si obligatia lor. In acest mod studentii si doctoranzii de la universitatile Timisorene, pot beneficia gratuit de transport in comun.

La Cluj, unde numarul studentilor este de doua ori mai mare decat in Timisoara, aproximativ 100.000, primaria a decis, in septembrie, printr-o hotarare de Consiliul Local, acordarea gratuitatii doar pe doua linii de transport in comun.

Astazi, s-au prezentat la semnarea acordului, cei de la Universitatea „Politehnica” Timisoara, fiind primii care pot oferii studentilor gratuitatea pe mijloacele de transport in comun. Primarul, Nicolae Robu, asteapta si celelalte universitati sa semneze acordul.

Rectorul UPT a anuntat ca sunt inregistrate in prezent, 3800 de cereri ale studentilor, pentru luna noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.