(GALERIE FOTO)

În cursul zilei de astăzi s-a finalizat cu succes proiectul care vizează transformarea Spitalului Municipal – Secția de ginecologie într-un centru de excelență. Este vorba despre proiectul “Dezvoltarea unui sistem regional transfrontalier de centre medicale de excelenţă pentru îmbunătăţirea diagnosticului antenatal al malformaţiilor fetale în aria Timişoara- Vârşeţ” în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia, Axa Prioritară 1 “Dezvoltare Economică şi Socială”, Măsura 1.1 “Suport pentru infrastructura locală/regională economică şi socială”. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare (IPA), cele două state partenere în program şi contribuţia proprie a beneficiarilor.

Implementarea proiectului a fost realizată în cadrul unui parteneriat între Municipiul Timişoara în calitate de Lider de Proiect, Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara – secţia de Obstetrică Ginecologie din Timişoara şi Spitalul General din Vârşeţ, în calitate de Parteneri ai Proiectului.

Finalizarea proiectului nu a fost una ușoară având în vedere spațiul destinat noi structuri, care a necesitat lucrări ample. Fațada și interiorul acestei clădiri au fost total schimbate, la toate acestea adăugându-se și dotarea cu echipamentele necesare.

“ Este o bucurie pentru noi să ne aflăm aici pentru a marca implementarea și practic începutul unui proiect important. Este un proiect de actualitate și de viitor, și anume tratamentul antenatal, este un proiect care pune pe harta lumii spitalul nostru, este un proiect care s-a bucurat de succes și de un debut pe măsură”, a declarat directorul spitalului conf.dr. Octavian Mazilu.

 Proiectul s-a derulat în perioada 03.04.2013-02.04.2015 (2 ani).

Obiectivul principal al proiectului a constat în dezvoltarea unui sistem regional transfrontalier de centre medicale de excelenţă pentru îmbunătăţirea diagnosticului antenatal al malformaţiilor fetale în aria Timişoara– Vârşeţ

Principalele rezultate obţinute prin proiect de către Municipiul Timişoara au fost:

  • Construirea unui Centru Medical de Excelenţă în diagnosticul antenatal al malformaţiilor fetale în Timişoara, prin reabilitarea unei clădiri nefuncţionale ce avea destinaţia de spălătorie;

-Au fost realizate lucrări de execuţie în valoare totală de aprox. 590.600 EURO, lucrări executate de către SC EUROWINDOW SRL.

-Au fost achiziţionate echipamente medicale şi mobilier de specialitate în valoare totală de aprox. 690.500 euro.

  • 1 Raport de Cercetare privind frecvenţa şi cauzele malformaţiilor Fetale în Judeţul Timiş
  • Implementarea unui sistem informatic comun de cercetare şi diagnosticare online a malformaţiilor fetale, prin cooperare permanentă între medicii celor două spitale;
  • Un program comun de instruire a cadrelor medicale în domeniul malformaţiilor fetale.

La începerea proiectului am susținut ideea de a fi introdusă și platforma de telemedicină, iar efectele se vor vedere în viitor. Tot prin proiect există un site unde se pot înregistra pacientele care doresc să fie consultate – www. prenataldiagnosis.ro – datele sunt prezentate în limbile română, engleză și sârbă”, ne-a declarat partenerul din Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.