Doi cetăţeni români care au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta – I.T.P.F. Timişoara, în timp ce intenţionau să introducă ilegal în România, din Serbia, 3000 pachete de ţigări de contrabandă, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi judecătorului pentru drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Deta, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 24.11.2015, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Deta, judeţul Timiş, au desfăşurat în zona de competenţă o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, în apropierea frontierei de stat au fost observate, cu aparatura de supraveghere, două persoane de sex masculin care transportau în spate colete voluminoase. Imediat la faţa locului s-a deplasat un echipaj operativ al Poliţiei de Frontieră, care a procedat la identificarea persoanelor în cauză. Din verificări s-a constatat că cele două persoane erau cetăţeni români, Gheorghe D. şi Olimpiu B. în vârstă de 45, respectiv 42 de ani, care transportau mai multe colete cu ţigări. Cei în cauză au declarat că au găsit ţigările pe câmp.

În urma cercetării la faţa locului, s-au descoperit 4 colete ce conţineau aproximativ 3000 de pachete cu ţigări marca „Ashima”, nemarcate fiscal, în valoare de 30.000 lei, de provenineţă Serbia.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de introducere sau scoatere din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal şi deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigări.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi, astăzi, judecătorului pentru drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Deta, cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.