Stagiunea 2013/2014 a Teatrului German de Stat Timișoara s-a încheiat. Au fost cinci montări noi: „Tineri fără Dumnezeu”, „Făptași”, „Fetița cu chibrituri”, „Cabaret” și „Forma lucrurilor”, dar și reluări ale unor spectacole apreciate din stagiunile anterioare: „Nunta micilor burghezi”, „Pescărușul”, „derdiedans”, „Ținuturile joase”, „Fetița din bolul peștelui auriu” sau „Neînțelegerea“.

Producții ale TGST au fost prezentate și la Festivalul Internațional de Teatru de la Tbilisi (Georgia), la Colocviul Teatrelor Minorităților Naționale de la Gheorgheni, la Badisches Staatstheater din orașul german Karlsruhe, la Festivalul Național de Teatru de la București, la Festivalul de Teatru de la Ploiești, la Festivalul Internațional de Teatru Nou de la Arad și în cadrul Festivalului Euroregional de Teatru TESZT de la Timișoara.

Cele 117 reprezentații au fost vizionate de 11.850 de spectatori pe parcursul stagiunii.

Stagiunea a marcat și reluarea Festivalului European de Teatru „Eurothalia”, cea de-a treia ediție a acestuia oferind o selecție de spectacole din Olanda, Germania, Elveția, Polonia, Croația și România. Un proiect important l-a constituit și microstagiunea TGST la București în luna mai 2014, în cadrul căreia au fost prezentate, pe scena Teatrului Odeon, patru dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriu.

TGST a găzduit și în această stagiune Ziua lungă a Teatrului NiL și a organizat împreună cu Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret în Limba Germană, la ediția din 2014 a acestui festival fiind prezentate spectacole din Ungaria, Croația, Serbia, Ucraina și România. 

Stagiunea 2014/2015 se reia duminică, 21 septembrie, de la ora 19.30, când este programat spectacolul „Ținuturile joase” de Herta Müller, în regia lui Niky Wolcz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.