Stațiunea Buziaş a fost plină de gurmanzi în acest sfârșit de săptămână. În cele două zile ale Festivalului Papricaşului, peste 12.000 de vizitatori au trecut pragul,  iar găsirea unui loc de parcare a fost o adevarată aventură pentru șoferi.

Vizitatorii au avut parte de spectacole folclorice şi de preparate alese, iar cei mai iscusiţi bucătari au încercat să convingă juriul că papricaşul pe care l-au pregătit ei este cel mai gustos. Astfel, la concursul organizat pentru desemnarea celui mai bun paparicaş s-au înscris 48 de participanţi. Potrivit organizatorilor, au fost pregătite 57 de ceaune, dar au fost şi unele cu sarmale ori cu fasole, care nu au intrat în concurs.

Participanţii au fost atât din țară: din Satu Mare, Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, dar şi din Szeged. Cei prezenți la festival au putut gusta papricaş de capră, pui, cerb lopătar, mistreţ sau căprior, iar o porţie a costat între 10 şi 15 lei.

Evenimentul s-a aflat la cea de-a șasea ediție și a fost organizat de Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș, în colaborare cu Primăria Buziaș. 

 

IMG-20141013-WA0004 IMG-20141013-WA0005

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.