Lucrările de modernizare şi extindere Unitate de Primire Urgenţe la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timişoara (Clinicile Noi), str. Gh.Dima nr.5, vor fi executate de firma SC ALEX-DIA CONSTRUCT SRL la valoarea de 2.965.505,15 lei (fără TVA), conform contractului  nr. 18 din 02.02.2015.

Ordinul de începere a lucrărilor este în data de 16 februarie, iar durata de execuție este de 11 luni, astfel că amplasamentul trebuie predat in ianuarie 2016.

La parterul clădirii principale a spitalului municipal funcționează Unitatea de Primire Urgente, care prezintă mai multe disfuncționalități: accesul principal al spitalului coincide cu sala de asteptare și spațiul de primire/triaj a pacienților, funcționează în spații dezvoltate lateral față de intrarea principală, fără să existe o comunicare firească intre acestea etc.

În vederea realizării obiectivului se va ridica un corp de clădire în curtea actuală, de asemenea, vor fi amenajate și reconfigurate spațiile existente. Pe viitor capacitatea unității de primire va fi de 14 paturi, iar în cazuri speciale se mai pot suplimenta 8 paturi.

Astfel vor exista 3 corpuri, construcția existentă care va fi reconfigurată, de 175 mp, suprafața UPU propus, 628 mp și noua suprafață construită de 453 mp.

Relocarea provizorie a secției UPU este practic imposibilă, fapt ce generează o abordare atentă, astfel s-a propus ca intervenția să se realizeze în mai multe etape:

–  Se va modifica circuitul de acces pentru ambulanțe până la secția UPU

–   Realizarea construcției nou propuse până în axul D, finisarea și amenajarea spațiilor în vederea relocării și desfășurării activității secției UPU

–   Mutarea activității secției UPU în corpul nou creat, continuarea lucrărilor de construcții între axele D-H și amenajarea și reconfigurarea spațiilor din clădirea existentă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.