plen CJ Timis
plen CJ Timis

Spitalul CFR din Timișoara va trece în subordinea Consiliului Județean Timiș. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele CJ Timiș. Aleșii județeni  au purtat mai multe discuții contradictorii pe această temă în cadrul ședinței de plen.

Astfel, consilierii din Opoziţie au subliniat că înainte de preluarea acestuia trebuie să se cunoască datoriile pe care le are Spitalul CFR şi costurile de întreţinere.

Consilierul judeţean PDL, Marius Martinescu, a fost primul care a solicitat amânarea acestui punct de pe ordinea de zi, motivând că nu există un plan concret  de management. De aceeași părere a fost și consilierul PNL, Marian Vasile.

“Spitalul CFR este într-o stare deplorabilă, trebuie investit acolo. Propun amânarea punctului de pe ordinea de zi. Nu vom putea face faţă financiar. Cred că ar trebui să avem o mai mare cumpătare când facem astfel de treceri. Noi am cerut practic un răgaz. Susţinem o astfel de iniţiativă, dar cum să preluam ceva fără să ştim dacă putem să-i facem faţă? Ne trebuie un plan de management! Aș vrea de exemplu să ştiu care sunt datoriile concrete”, susține Marian Vasile, consilierul judeţean PNL.

De cealaltă parte, președintele CJ  Timiș, Titu Bojin spune că  este necesară această sprijinire pentru a nu se pierde definitiv această unitate sanitară.

„Nu era datoria noastră ca până astăzi să avem un proiect de investiţii pentru ceea ce înseamnă modernizarea şi reabilitarea Spitalului CFR, care aşa cum se ştie aparţinea de Ministerul Transporturilor. În momentul în care ni s-a lansat invitaţia de a prelua acest spital am avut o întâlnire cu cei de la Spitalul Judeţean, pentru că prin Spitalul Judeţean va fi preluat administrativ doar de CJ. (…) Nu putem face studii sau expertize până nu suntem proprietari sau până nu există o hotărâre de Guvern care să ne spună cum se preia spitalul, ce înseamnă toate aceste cheltuieli. Poziţia colegilor din opoziţie, care ştiu foarte bine că toate procedurile de preluare a obiectivelor de la Guvern durează, cum este şi cazul Aeroportului, care a fost aprobat în iunie şi nici acum nu a ajuns în posesia noastră. Am avut discuţii pentru a vedea cum putem să sprijinim Spitalul CFR, să nu-l lăsăm să moară de tot, sigur că imediat ce îl preluăm o să vedem ce putem face cu el, pentru că e păcat să nu ajutăm tot personalul de acolo”, spune Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş.

plen CJ Timis 03 plen CJ Timis 05 plen CJ Timis 07                                                                         plen CJ Timis 08

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.