Venit de curând la conducerea CJT, Sorin Grindeanu a anunțat reorganizarea instituției datorită faptului că pe exercițiul financiar 2007 – 2013, au fost pierdute 40 de milioane de euro, bani ce ar fi putut fi obținuții prin accesarea fondurilor europene.

Noul președinte promite că se va ocupa de problema accesări fondurilor europene prin crearea unei direcții de investiții, după modelul altor județe. În concluzie ADETIM, cei care gestionau accesarea fondurilor europene, va dispărea, însă personalul care a avut rezultate în fosta structură va fi păstrat.

Am de gând să creez şi aici o direcţie de investiţii. Trebuie să ne mişcăm repede, dar sunt anumiţi paşi de urmat, trebuie să primim aviz şi să dăm o hotărâre de consiliu judeţean”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele CJ Timiş.

Până în momentul de față pentru perioada 2014 – 2020, nu este depus niciun proiect pe POR. Situația nu este deloc una favorabilă, având în vedere că axele de finațare au fost deschise încă din primăvară.

Pe viitor Sorin Grindeanu promite că se va avea în vedere obținerea unei finațări pentru lărgirea și modernizarea porțiunii care duce spre autostradă, de la ieşirea spre Lipova şi până la sensul existent de la Giarmata.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.