Calin-Dobra---Sorin-Cociobea

Proaspăt exclus din PSD, după ce a anunțat în plen că este independent, consilierul județean Sorin Cociobea vine cu noi replici după un comunicat PSD, comunicat care atrăgea atenția că acesta își va pierde mandatul de consilier județean după ce a fost exclus din partid, în urma încălcării grave a Statutului PSD.

Cociobea a precizat pentru publicația pentrutimișoara.ro că „Acest comunicat de presa este cel mai slab comunicat văzut de mine vreodată, deoarece nu se bazează pe nimic concret. Conducerea PSD Timiș habar nu are de legea care sta la baza aleșilor locali și a consilierilor județeni. Ei au dat un comunicat de presă doar ca să-și spele imaginea lor. Ei nu au un lider. Ei iau decizii pe picior„.

Consilierul Județean se referă la faptul că legea administrației publice prevede o astfel de situație, doar în cazul în care își pierde sprijinul politic din partea partidului pe listele căruia a fost ales, în cazul său fiind vorba de PDL. Astfel, consilierul susține că PSD nu îi poate revoca mandatul.

Cociobea spune că nu a fost contactat de PNL sau de PSD după ședința în care s-a declarat independent.

În replică, vicepreședintele CJ Timis, Călin Dobra (PSD) susține că nu mai are sprijin politic, drept urmare mandatul lui Cociobea va înceta în momentul în care CJ Timiș va lua la cunoștință decizia PSD. Dobra a mai precizat că juriștii vor spune de pe ce liste va fi următorul consilier, respectiv PDL sau PSD.

„Din punct de vedere politic ne-am asumat această decizie indiferent de pe ce liste urmează în locul lui, PSD sau PDL, pentru că nu mi se pare normal să acceptăm în rândurile noastre astfel de oameni, care aduc jigniri partidului și membrilor de partid. Oamenii ăștia au mari probleme de caracter și de comportament.

El nu mai are sprijin politic, deci își pierde mandatul de consilier județean, clar. El nu mai poate să zică că revine ca membru PDL, atâta timp cât a semnat o adeziune la noi și a fost membru șase luni de zile.” spune Călin Dobra.

Cociobea a trecut de la PDL la PSD cu ajutorul ordonanței din septembrie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.