In ultima vreme Edilul sef al Timisoarei a mutat dezbaterea publica pe site-ul de socializare, Facebook. Nu stim daca like-urile de la postarile primarului vor fi luate in considerere, in sensul de a fi chiar propuse si votate in plenul consiliului local, dar atragem atentia, intr-un mod foarte serios, ca pe Facebook, conform unor estimari oficiale , numai in Romania, la ora actuala, sunt peste 300.000 de conturi false.
Asadar, trebuie luat in calcul faptul ca multe din like-urile primite la o propunere a edilului sef al orasului pot fi false. Neexistand un control viabil al identitatii reale a conturilor de pe facebook, impresia unei decizii „bune”, luate in urma unui sondaj realizat pe site-ul de socializare, este foarte discutabila. Un exemplu concret este reprezentat de cazul cluburilor timisorene, unde primarul Nicolae Robu a respins decizia viceprimarului Traian Stoia, cu privire la inchiderea, sau modificarea orarului de functionare al cluburilor, in urma unui sondaj realizat pe facebook. In acest sens, chiar si consilierul local taranist, Adrian Orza, contesta validitatea deciziilor luate in aceasta maniera.
In ceea ce priveste aceste consultari, consilierul local a mai adaugat ca s-ar fi putut gasi solutii mai elegante, sau discrete cu privire la realizarea acestor sondaje de opinie. Adrian Orza a precizat ca Primaria Timisoara dispune de un serviciu de call-center, care pe langa informarea cetatenilor, mai are rolul de a realiza telefonic, doua sondaje de opinie profesioniste, pe an.
Totodata, un factor pe care edilul sef a uitat sa il ia in considerare este faptul ca nu toti timisorenii au cont de facebook. Intrebati despre acest aspect, parte din cetatenii orasului de pe Bega, au raspuns ca nu au un cont pe reteaua de socializare. Ceilalti intervievati, care au marturisit ca detin un astfel de cont , au mentionat ca nu li se pare normal ca primarul sa ia anumite decizii importante, fara a organiza dezbateri publice.
Mai mult decat atat, cel mai dezamagitor este faptul ca o mare parte dintre timisoreni sustin ca s-au impacat deja cu idea, conform careia, nici unul dintre alesi nu ar mai face nimic pentru cetateni. In opinia acestora , primarul orasului pare a fi prezent doar la inaugurari, fara a mai avea si alte activitati in folosul cetatenilor.

Daniela Petolea

Category: News & Politics

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.