Publicația noastră a intrat în posesia unui mesaj transmis de Nicolae Robu către persoanele din conducerea societăților Primăriei Timișoara, în care solicită urgent să fie plătite dividende din profitul anului 2017, motivând că nu mai are bani. Sms-ul(foto la finalul articolului) și situația reală o prezentăm mai jos.

Dezastrul din administrația Robu sintetizat chiar de primar într-un sms

Până în luna iulie, încasările înregistrate la bugetul local al Primăriei Timișoara sunt cu 8 milioane de lei mai mici decât în 2017, primăria fiind în imposibilitate de a achita facturile la societățile unde este acționar Consiliul Local. Acest lucru nu-l spunem noi ci primarul Timișoarei, într-un mesaj WhatsApp transmis în data de 16 iulie 2018 către Nasleu, Martanov, Blaga și Supuran – la vremea respectivă director la STPT (RATT).

“Domnilor Martinov, Supuran, Blaga și Nasleu, vă rog să inițiați procedura de împărțire dividende către bugetul local(min 50% din profit), pt ca primăria să vă poată efectua plăți din veniturile realizate astfel, în vederea însănătoșirii relației sale cu societatea pe care o conduceți. În absența acestei mișcări, încasările la bugetul local fiind mult mai mici decât ne-am așteptat – cu 8 milioane de lei mai puțin în 10.07.2018 față de 10.07.2017! – ne va fi imposibil să vă virăm bani la nivelul așteptărilor dvs.” a scris primarul Timișoarei, Nicolae Robu, într-un mesaj pe WhatsApp.

Ce înseamnă această cerere pentru STPT și nu numai?

În condițiile în care STPT(RATT) este în pragul falimentului, Robu solicită ca societatea de transport să plătească acum la bugetul local minim 50% din profitul de 9.900.000 de lei obținut în anul 2017(dividentele), fapt ce mai implică o cheltuială în plus pentru societatea care în 3 luni de zile nu a reușit să plătească salariile angajaților, deoarece, conform legii, STPT trebuie să plătească pe lângă dividende și impozit 16% la ANAF în momentul în care virează suma.

Cu alte cuvinte Robu spune așa: Domnilor, primăria nu mai are bani să vă plătească serviciile sau să vă ajute, dacă vreți să avem o relație bună, virați profitul din 2017 la primărie, plătiți la ANAF încă 16%, că pe mine, Șeful, nu mă interesează cum stați în acest moment cu banii!

Drept urmare la STPT, a fost convocată ședința AGA în data de 16 august 2018 pentru a se aproba suma aferentă dividentelor care va fi plătită primăriei… și culmea va apărea pe ordinea de zi la punctul diverse…

Ar mai fi de spus că STPT avea posibilitatea să reinvestească profitul și chiar să nu plătească impozit la ANAF dacă ar fi achiziționat din profit echipamente tehnologice, calculatoare electronice, echipamente periferice, maşini şi aparate de casă, de control şi de facturare. Idem la celelalte societăți care au înregistrat profit în 2017…

Și acum cireașa de pe tort!

Din informațiile obținute de publicația noastră, Robu le-ar fi solicitat firmelor Primăriei Timișoara să nu emită o perioadă facturi la termenele prevăzute, deoarece nu ar avea cum să le plătească și ar afecta gradul de îndatorare, cerere care ar fi destul de penală dacă ar lua credit primăria, băncile fiind induse în eroare la capitolul datorii neachitate.

Timișoreni, doar nu aveți pretenții pe banii voștri? Ciocu mic și ascultați compoziția primarului “Ca mafia”, pardon “Ca marea”.

PS: La Piețe s-a votat 90%, la Drumuri Municipale (SDM) și Horticultura 80%

sms Nicolae Robu catre Nasleu - Supuran - Martinov

 

Convocare Aga STPT