Internetul și presa scrisă abundă de informații despre situația refugiaților sirieni. Uneori exagerări, altori știri foarte bine documentate, cert este însă că acest subiect ne-a acaparat pe toți.

În acest sens Partidul Național Democrat a elaborat în data de 26 septembrie o rezoluție cu privire la situația refugiaților sirieni, care a fost adoptată de Comitetul Executiv Național.

Rezoluția are la bază ospittalitatea românilor, dar cu limite, în sensul că ”românii sunt oameni ospitalieri şi pot ajuta nişte oameni în nevoie, însă în limitele pe care şi le permite şi nepericlitând stabilitatea economică şi securitatea naţională”.

De asemenea, se pune problema modului în care se oferă acest ajutor, punctându-se foarte clar faptul ca acesta mnu poate fi impus..

”Un popor creştin ortodox va întinde întotdeauna cu mărinimie o mână de ajutor oamenilor prigoniţi de război, dar nu suntem atât de naivi încât să credem că cei ce vor veni la noi în calitate de refugiaţi vor dori cu toţii să se integreze în societatea noastră”, se precizează în rezoluție.

În mod cert, demonstrat se cunosște faptul că majoritatea refugiaților sosiți din Siria, de religie musulmană nu doresc să adopte valorile şi principiile noastre de viaţă, incluzand aici si pe cele europene, şi nu sunt dispuşi să renunţe la un mod de viaţă şi la niste principii aflate în opoziţie făţişă cu normele sociale general acceptate în Europa, fapt ce constituie un veritabil risc de securitate atât la nivel local cât şi european.

PND consideră că situaţia actuală a refugiaţilor îşi are rezolvarea la nivel internaţional, în primul rând prin analizarea şi remedierea cauzelor care au condus la acest conflict armat, generator de dezastru, iar soluţia relocării acestor oameni nu poate fi decât una temporară, aceştia trebuind să se întoarcă în propria lor ţară atunci când situaţia din tarile lor se va rezolva.

Foto: www.economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.