În cursul anului trecut, mai exact în luna iulie,celor  3 membrii PNL, consilieri locali în Săcălaz li s-a cerut excluderea din partid și consiliul local, pe motiv că nu au fost de acord cu susținerea prin vot a viceprimarului PDL. Ulterior aceștia au depus două contestații, care nu au fost judecate.

Chiar dacă excluderea lor nu a avut o formă dată de instanță ca fiind definitivă și irevocabilă, PNL a susținut-o precum  și înlocuirea cu următorii de pe listă. Un alt viciu de procedură este acela că s-a pronunțat  excluderea fără să existe și un vot în acest sens.

“ Deși am adus la cunoștința consiliului local și al secretarei că avem o acțiune în instanță, că excluderea noastră nu a rămas definitivă, nefiind judecate contesatțiile, în luna octombrie a anului trecut fără a se vota acest lucru în consiliul local s-a luat act de acea adresă și am fost excluși din consiliul local”, a precizat consilierul local PLR, Liviu Vasiu.

În momentul de față cei trei au câștigat procesul prin care instanța a decis că aceștia sunt în continuare consilieri locali, iar hotărârea de a fi eliminați este una abuzivă în condițiile în care, la momentul respectiv, nu exista o hotărâre a instanței.

În baza ordonanței 55 consilierii au trecut la PLR, unde, spun ei, au găsit adevăratele valori liberale.

“ Săptămâna trecută instanța a comunicat și motivarea sentinței, definitive și irevocabile, în acest moment sperăm că abuzurile au încetat. Considerăm un abuz ceea ce a făcut PNL, orice sancțiune are efect când este definitivă. S-a pornit de la primul abuz când hotărârea trebuia dată prin vot nu printr-o adresă PNL ”,  mai completează Vasiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.