Singurul centru intermodal din țară se va construi la Remetea Mare. Afirmația a fost făcută joi, de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin. Potrivit acestuia, proiectul a fost aprobat la Bucureşti, miercuri.

„Ieri s-a aprobat centrul intermodal. S-a aprobat de principiu de către minister. Marţi dimineaţa, delegaţia de la Timiş va fi pentru semnarea contractului. Este singurul centru intermodal din România. Anul acesta nu sunt bani decât pentru un singur centru. Asta înseamnă că avem centrul intermodal în linie dreaptă”, susține Titu Bojin, președintele CJT.

Totodată, Titu Bojin spune că prin construirea centrului intermodal vor fi create 1.200 de noi locuri de muncă. La sfârșitul acestei luni, consilierii judeţeni vor forma o comisie de negociere pentru cumpărarea terenurilor necesare, iar proiectul urmează să fie finalizat în 2015.

Preşedintele CJ T a ţinut să precizeze că şi el deţine terenuri în această zonă, însă centrul nu va fi construit pe proprietăţile lui.

„Dacă ar fi fost pe terenul meu, aş fi fost mai mult decât bucuros să îl donez, ca să nu iasă alte discuţii, că a mutat Bojin centrul de la Recaş la Remetea Mare. Nu eu am mutat acest centru la Remetea. Decizia a fost luată în urmă cu câţiva ani, de primarul Gheorghe Ciuhandu”, adaugă Titu Bojin.

Lucrările la centrul intermodal vor începe în acest an, iar termenul de execuție este 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.