Un nou șantier a fost început astăzi. Este vorba despre amenajarea intersecției din Calea Lipovei, de la ieșirea spre Dumbrăvița și lărgirea la 4 benzi a străzii Calea Sever Bocu până la intersecția cu strada Constructorilor.

Lucrarea valorează aproximativ 2 milioane de lei, sumă alocată din bugetul local. Sensul giratoriu va fi amenajat cu 2 benzi care vor avea o lățime de 5,5 metri fiecare, iar pe locul unde întoarce acum troleibuzul, în partea stângă în sensul de mers înspre Dumbrăvița, vor fi amenajate 9 locuri de parcare. Lărgirea se va efectua pe o lungime de 333 de metri, iar lărgimea carosabilului va fi de 13 metri. Se vor amenaja trotuare și piste pentru biciclete. Cu toate că nu este o lucrare de mare anvergură este o lucrare foarte importantă pentru Timișoara întrucât în acea zonă se formează zilnic cozi interminabile.

” Este o lucrare nu de foarte mare anvergură, dar extrem de importantă, ne străduim să o facem intensiv într-o lună de zile, deși termenul pe care îl are constructorul la dispoziție este mai larg. Lucrările încep de azi, vor fi momente când vor fi restricții. Sperăm ca într-o lună să putem da drumul și la troleibuz, lucrarea este gata. Mai  trebuie făcut racordul la rețeaua de alimentare cu curent și ulterior testele necesare”, spune Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.