Datorită faptului că PLR a reușit o victorie politică în Senat, unde a fost confirmată o majoritate solidă a coaliției de guvernare, se verifică strategia falimentară a grupului PDL din PNL.

A anunţat de mai bine de o lună o victorie politică, a alimentat aşteptările opiniei publice şi apoi a eşuat lamentabil, este de părere senatorul PLR, Petru Ehegartner.

Atacul deosebit de dur continuă cu acuzația că PDL nu renunță așa de ușor la vechea obsesie, aceea de a ajunge la putere cu orice mijloace, folosind metodele lui Traian Băsescu, de pe vremea când acesta era șeful PDL.

PLR a obţinut şi o victorie de politică economică; noul Cod Fiscal reflectă contribuţia noastră în elaborarea strategiei economice a Guvernului. Aşa se materializează prezenţa liberală în Guvern, a mai subliniat Petru Ehegartner.

Modificarea Codului Fiscal este o terapie liberală de şoc pentru economia românească. Acest şoc poate fi noul Cod Fiscal, vizând reducerea TVA-ului, precum și celelalte măsuri de scădere a fiscalității, măsuri care vizează IMM-urile.

Astfel, în viitorul apropiat se are în vedere ca organizațiile PLR din țară să înceapă un dialog cu mediul de afaceri, pentru a vedea care sunt măsurile imediate ce trebuie introduse în Codul Fiscal care să aibă drept urmare relansarea economică.

Noul Cod Fiscal arată cât de utilă este prezenţa liberalilor în Guvern, arată senatorul PLR.

“Am reuşit să convingem toată coaliţia de guvernare asupra necesităţii introducerii unor măsuri economice liberale cum este reducerea TVA. În plus, reducerea contribuţiilor de asigurări sociale va duce şi ea la relansarea economiei prin stimularea capitalizării suplimentare a operatorilor economici în vederea reluării procesului investiţional. Investiţiile sunt singurele care pot crea noi locuri de muncă.”

Scăderea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi la 9% la unele produse alimentare, scăderea accizelor la benzină şi motorină, eliminarea unor taxe (cum ar fi taxa pe stâlp), reducerea fiscalităţii în zona de IMM-uri – toate sunt măsuri de centru-dreapta care vor stimula creşterea economică.

Pe lângă măsurile de natură fiscală PLR promovat un set de propuneri pentru sprijinirea mediului de afaceri:

  1. modificarea Codului de Procedură Fiscal, astfel încât interpretarea reglementărilor fiscale să se facă în favoarea contribuabilului
  2. Introducerea obligativităţii ca punctele de vedere emise de structurile ANAF şi MF să fie asumate şi opozabile ANAF cât şi altor organe de control.

” Reducerea TVA trebuie însoţită de o înăsprire a pedepselor pentru cei care fac evaziune fiscală. Cei care fac evaziune fiscală după reducerea impozitelor şi a TVA, să se aștepte ca pedeapsa să fie una cu închisoare. Toleranţa zero înseamnă cruciada împotriva evaziunii fiscale”, a precizat în încheiere Petru Ehegartner. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.